Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Штучний інтелект здивував прогнозом: яким буде курс біткоїна на початку 2024 року

За останній місяць вартість флагманської криптовалюти значно виросла, тож наступного року біткоїну пророкують ще більший потенціал

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Біткоїн може значно подорожчати на початку 2024 року

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Біткоїн сильно виріс у ціні протягом останнього місяця. Ще на початку жовтня він коштував 26 000 доларів, а станом на 17 листопада котирування становлять понад 36 000 доларів, що є абсолютним рекордом у річному діапазоні. Штучний інтелект Google Bard спрогнозувала вартість флагмана криптовалютного ринку на початку 2024 року, врахувавши низку факторів.

Про це повідомили аналітики Finbold.

Вони звернулися до чат-бота з проханням назвати орієнтовну ціну біткоїна через кілька місяців. Штучний інтелект взяв за основу розрахунків такі чинники як наближення до халвінгу, розвиток мережі та зростаючий інституційний інтерес. Маючи статистичні дані щодо коливань курсу минулими роками, Google Bard назвав потенційно можливу вартість BTC – від 40 000 до 60 000 доларів.

До подібного висновку призвели декілька факторів, а саме:

  • історична динаміка ціни, яка після падіння завжди вирівнювалася;
  • приближення халвінгу (квітень 2024 року), що означає зменшення винагороди за видобуток біткоїна та водночас збільшення попиту через ослаблення ринкових пропозицій;
  • наявність сильної спільноти прихильників флагманської криптовалюти, які не втрачають віру в потенція до зростання;
  • виявлення посиленого інтересу до біткоїна серед інституційних інвесторів, тобто великих корпорацій;
  • визнання цифрової валюти хорошим способом захисту коштів від інфляції;
  • постійні розробки в мережі Bitcoin, які залучають користувачів і стимулюють попит завдяки покращенню масштабованості.

Звісно, штучний інтелект додав до прогнозу, що висновки можуть виявитися хибними, оскільки потенційний діапазон цін – це величина, на яку впливає дуже багато різних факторів. Тож вартість біткоїна може як вирости, так і впасти на початку 2024 року. Вкладникам потрібно слідкувати за ринком і проявляти обережність, здійснюючи торгові угоди.

Коливання курсу біткоїна за місяць
Коливання курсу біткоїна за місяць
Фото: Coin Market Cap

Чому біткоїн різко подорожчав

Раніше ми розповідали, що 16 жовтня курс біткоїна зненацька виріс майже до 30 000 доларів. Відтоді показникам вдалося перетнути психологічну позначку та затриматися на рівні 35 000 доларів. Причиною різкого стрибка стали новини про можливе схвалення в США запуску першого спотового біржового фонду (ETF) на біткоїні.

Це означає, що користувачі отримали би можливість купувати криптовалюту без наявності зареєстрованого гаманця. Вкладники почали би інвестувати у портфель без реального зберігання активів. Подібна система в разі ухвалення стане революційною на ринку цифрових коштів, тож не дивно, що чутки призвели до негайного дорожчання флагману.

Втім до середини листопада позитивних новин стосовно запуску спотового біржового фонду немає. Довгий час Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) відмовляла ініціаторам, аргументуючи рішення безпековими ризиками.

Раніше сайт Pro Гроші писав про шаленство на криптовалютному ринку та розповідав, що сталося з курсом біткоїна всього за добу. Також ми повідомляли, що в Україні розглядають можливість запровадити податок на криптовалюту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.