Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнтка Ощадбанку залишилася без зарплати: як 9 тис. грн вкрали через чат-бот

В українки вкрали кошти через чат-бот Ощадбанку, їй порадили звернутися до кіберполіції для вирішення проблеми

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка Ощадбанку втратила більше 9 тисяч гривень

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка Ощадбанку втратила 9 103 грн з картки, їх списали без попереднього підтвердження на рахунок іншого українського банку. Але повернути кошти не так просто, оскільки шахраї могли отримати доступ до персональних даних жінки.

Історію опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка з Тернополя, зареєстрована під ніком supergoldbux14, розповіла, що побачила у мобільному додатку списання на суму більше 9 тисяч гривень постфактум. Але сама переказ не здійснювала та не підтверджувала транзакцію. Того дня жінка не користувалася карткою взагалі. Також запевняє, що списання не могло відбутися внаслідок автоматичної оплати за підписку, оскільки не приєднувала рахунок до сторонніх сайтів і ніде не вказувала персональні дані.

Пізніше клієнтка отримала багато повідомлень від Ощадбанку з однаковим змістом про деактивацію токену для картки. Шлях в усіх сповіщеннях відправляв до чат-боту Ощадбанку, тож постраждала звернулася до служби підтримки, аби з’ясувати обставини ситуації.

"Ще раз наголошую: я нікуди не заходила та операцію не підтверджувала. Звернувшись у відділення № 10019/017 в Тернопільській області, написала заяву про скасування платежу. Подзвонивши на гарячу лінію Ощадбанку, домоглася блокування картки. Консультант підтримки порадила звернутися у кіберполіцію: заява написана, відкрите провадження, слідство триває", – розповіла українка.

І додала, що втратила заробітну плату, яке напередодні нарахували з місця працевлаштування. Тож вона залишилася майже без засобів до існування.

Чому кошти могли списати з рахунку

Відповіді на скаргу клієнтка досі не отримала, зате інші користувачі на порталі зауважили що можливі причини втрати коштів можуть бути пов’язані з переходом на підроблені сайти з надання фінансової допомоги. Кількість таких фішингових порталів значно збільшилася з початком війни: аферисти створюють онлайн-ресурси та обіцяють фінансову підтримку на карти ПриватБанку, Ощадбанку, Пумб тощо.

Як тільки людина клікне на посилання та введе номер рахунку, дані стануть доступні шахраям, які легко здатні списати всі особисті гроші та навіть взяти кредитні. Їх потім доведеться виплачувати обманутим українцям. В подібних випадках фінустанови нічим не можуть допомогти, єдиний вихід – звернення в поліцію та заява про шахрайські дії.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що помилка працівника Ощадбанку коштувала клієнту грошей від ООН. Також ми повідомляли, що деякі клієнти Ощадбанку втрачають доступ до карток.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.