Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Борг на картці може вирости за лічені дні: що сталося з клієнткою Ощадбанку

Через несправність терміналу борг на карті виріс, Ощадбанк не відреагував на прохання клієнтки розібратися з проблемою

Фото: НБУ. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка Ощадбанку змушена заплатити борг не по своїй провині

Фото: НБУ. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка Ощадбанку намагалася поповнити картку на суму 1 000 грн, щоб покрити кредитну заборгованість, але термінал вийшов з ладу та не зарахував кошти. Як результат – прострочений платіж і збільшений борг.

Історію опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком Marina Bilan, розповіла, що 8 лютого в Черкасах відвідала відділення Ощадбанку, аби через термінал покласти на картку 1 000 грн однією купюрою. Ці кошти були необхідні для покриття кредитної заборгованості в розмірі 354 грн. Установка спрацювала коректно і прийняла банкноту, але на рахунок нічого не прийшло. На гарячій ліній клієнтці повідомили, що картка поповнилася на 1 копійку, та порадили звернутися до фахівця у відділенні.

Через кілька днів українка почула від співробітника банку, що в зазначений час по картці взагалі жодних транзакцій не було. Аби вирішити проблему, жінка написала відповідну заяву про повернення коштів, вказавши точну дату та час здійснення операції. Термін очікування результатів розгляду звернення – протягом двох тижнів.

"Рівно через 2 тижні мені подзвонив представник банку та сказав, що при здійсненні інкасаторської перевірки коштів не виявлено, потім зібрали комісію в складі 3-х осіб і за його присутності розібрали металеву частину терміналу – грошей теж не знайшли. Виявляється, більше двох місяців грошоприймач у терміналі не працює, тобто я не могла фізично покласти ці кошти", – зауважила користувачка послуг.

На запитання жінки, чому термінал не відключений, або чому немає повідомлення, що кошти не приймаються, працівник Ощадбанку зазначив, що особисто візьме питання під контроль, поговорить зі службою безпеки, перегляне відео. Пообіцяв зателефонувати пізніше з результатами перевірки.

Чи вдалося повернути фінанси

Незважаючи на обіцянки співробітника, станом на 8 березня ситуація залишилася нерозв’язаною. Чоловік більше не виходив на зв'язок і сам не відповідає на дзвінки. Тож борг в сумі 354 грн збільшився до 1 193 грн, адже за попередній місяць Ощадбанк, окрім заборгованості по кредиту, також нарахував додаткові кошти за прострочення платежу.

Українка цікавиться, чому представники фінустанови не зацікавлені в допомозі клієнтам, особливо у випадках, коли провина не лежить на людині. Оскільки Ощадбанк не відреагував на скаргу та не планує надалі розбиратися в деталях прикрої ситуації, українка запитала в інших користувачів порталу, чи не вигідніше написати заяву в поліцію.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українка з інвалідністю залишилася без засобів для існування. Також ми повідомляли, що Ощадбанк не все повідомляє про карткові тарифи, і розповідали, які проблеми можуть виникнути.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.