Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі клієнти Ощадбанку втрачають доступ до карток – що відбувається

Мешканка тимчасово окупованої території не може відкрити додаток Ощадбанку через відсутність SMS-авторизації

Фото: Ощадбанк, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Жінка на тимчасово окупованій території не може користуватися додатком Ощадбанку

Фото: Ощадбанк, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Щоб мати доступ до рахунків і користуватися цифровими картками через мобільний телефон, потрібно авторизуватися в додатку Ощадбанку. Але мешканці ТОТ не можуть цього зробити, якщо установа направляє для підтвердження вхідний дзвінок.

Історія опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком ifa58, розповіла, що раніше без проблем керувала рахунком через смартфон, хоч і проживає на тимчасово окупованій Росією території. Для реєстрації чи повторної авторизації в застосунку Ощадбанку було достатньо ввести код, отриманий через повідомлення SMS в Viber.

Але фінансова установа віднедавна заблокувала для клієнтки таку можливість. Єдиний варіант – відповісти на дзвінок. Але український мобільний зв’язок не працює в населених пунктах, захоплених російськими окупантами, тобто отримати вхідний виклик неможливо.

"В деяких місцях є лише роумінг операторів країни-агресорки. Якщо SMS може прийти в роумінгу, то вхідний дзвінок – ні. При цьому Ощадбанк заблокував повідомлення для авторизації в мобільному застосунку через Viber. Ніяких коментарів оператори не надають, їх не цікавить, що люди не можуть розпоряджатися своїми грошима через такі "нововведення", – зауважила клієнтка банку.

Як додала жінка, мешканці ТОТ, переважно пенсіонери, зараз живуть тільки на українську пенсію, яка приходить на картки Ощадбанку. Плюс росіяни постійно активно агітують людей переходити на отримання виплат від РФ, що в умовах, нав’язаних фінстановою, залишається єдиним варіантом для виживання.

Клієнти виплачують не свої борги

Раніше українка поскаржилася, що через несправність терміналу не змогла вчасно поповнити рахунок на картці на тисячу гривень. Ці кошти мали покрити заборгованість, але оскільки обов’язковий платіж вчасно не внесли, сума боргу виросла з 354 грн до 1 193 грн.

Звернення до співробітників банку не допомогло вирішити проблему. Протягом кількох тижнів особисті гроші жінки, що залишилися в терміналі, не повертали. "Рівно через 2 тижні мені подзвонив представник банку та сказав, що при здійсненні інкасаторської перевірки коштів не виявлено, потім зібрали комісію в складі 3-х осіб і за його присутності розібрали металеву частину терміналу – грошей теж не знайшли", – розповіла постраждала.

Виявилося, що установка взагалі не працювала більше двох місяців, але на ній не було жодного повідомлення про поломку грошоприймача.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що борг на картці може вирости за лічені дні, і розповідали, що сталося з клієнткою Ощадбанку. Також ми повідомляли, що українка з інвалідністю залишилася без засобів для існування.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.