Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти ПриватБанку зіткнулися з проблемою через кредитні кошти – що забороняє банк

Національний банк закриває доступ до карток і пояснює проблему заборгованостями, яких немає

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк блокує рахунки через кредитну заборгованість

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Не маючи заборгованостей на кредитному рахунку, активно користуючись картками, постійно вчасно вносячи обов’язкові платежі, клієнтка ПриватБанку зіткнулася з блокуванням з причини боргу, якого не існує.

Свою історію жінка розповіла на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Як повідомила користувачка послуг національного банку, раніше вона часто використовувала кредитні кошти на власні потреби, але майже завжди повертала їх до закінчення пільгового періоду. Декілька разів не встигала погасити заборгованість, але обов’язковий платіж вносила без затримок.

Останній рік українка має плюсовий баланс, а рахунок/картку використовує суто для поточних платежів або переказів. Наприкінці листопада їй надійшло сповіщення про необхідність зменшення кредитного ліміту з 50 000 грн до 5 000 грн (про таку ситуацію повідомляло чимало клієнтів ПриватБанку, яких вона застала зненацька).

Власне, ніщо не віщувало біди, але на початку грудня рахунок заблокували. На гарячій лінії на запитання, в чому причина, оператор відповів наступне: "Ваша картка тимчасово заблокована до погашення простроченої заборгованості. Вам необхідно терміново внести прострочений платіж, і з картки буде знято блокування на кредитні кошти протягом 3-х робочих днів. В іншому випадку картка може бути заблокована назавжди".

Проблема в тому, що жодного боргу на рахунку не було, що можна перевірити через історію транзакцій. Інформацію обіцяли перевірити й повідомити результат протягом трьох днів. 13 грудня час очікування становив уже тиждень, але статус заявки не змінився. На повторний запит клієнтки надійшла відповідь, що банк проаналізував поточний стан та історію використання картки й прийняв рішення встановити подібне обмеження.

Що залишається робити у таких випадках

Оскільки фінансова установа не планує розв'язати проблему та зняти блокування, українка вирішила зняти залишки особистих коштів з рахунку та закрити його остаточно. Також рекомендує іншим користувачам послуг подумати, перш ніж обирати ПриватБанк як основний банк, адже наразі вибір великий. Існує чимало фінустанов з кращим рівнем технічної підтримки, де умови для вкладників нічим не поступаються, натомість не виникає періодичних збоїв у системі безпеки.

Представники банку написали відповідь дівчині на порталі та зазначили, що обмеження встановлюється та знімається автоматично, беручи до уваги велику кількість факторів. Блокується лише можливість користування кредитними фінансами, тобто покупки в магазинах, оплата комунальних платежів та поповнення мобільного коштом кредитного ліміту неможливі. Одночасно операції з особистими коштами ніяк не обмежуються.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнти ПриватБанку втрачають гроші у "чорній дірі". Також ми повідомляли, що ПриватБанк впроваджує важливе нововведення для бізнесу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.