Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти ПриватБанку втрачають гроші у "чорній дірі" – що не так з терміналами

На інкасацію доводиться чекати від кількох днів до тижнів, а позитивний результат ніхто не гарантує

Фото: Pravo, Depositphotos. Колаж: Pro Гроші

Приватбанк не поспішає виконувати заявки клієнтів щодо інкасації

Фото: Pravo, Depositphotos. Колаж: Pro Гроші

Вкотре клієнти національного українського банку скаржаться на службу інкасації, яка довгий час не здійснює перевірки коштів у банкоматах і терміналах на основі заяв українців.

Чергова історія трапилася з киянкою, про що вона розповіла на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Жінка повідомила, що 7 грудня запланувала здійснити три транзакції в терміналі за адресою пр. Перемоги, 24 (ТРЦ SMART PLAZA). Дві суми вона успішно внесла на рахунок, але під час третьої операції зникла електроенергія, тож весь торговий центр опинився без світла. Зрозуміло, що установка також вимкнулася.

Кредитна карта Monobank, яку поповнювала клієнтка на 14 тисяч гривень, залишилася без коштів. Як уточнила киянка, вона встигла внести 10 тисяч гривень банкнотами по 500 гривень. А ще вказала остаточний розмір транзакції на головному екрані термінала, що повинно залишитися як доказ в історії операцій.

Коли електроенергії не стало, вона терміново зателефонувала по номеру 3700 і пояснила оператору ПриватБанку, яка ситуація виникла. Співробітник прийняв заявку на інкасацію та пообіцяв, що її здійснять протягом поточного дня (7 грудня) або наступного. При цьому клієнтка наголосила, що фінанси потрібні їй до 9 грудня обов’язково, адже мова про кредитний платіж.

"Оператор відповіла, що все розуміє і банк буде якнайшвидше розв'язувати питання, поверне мені гроші на карту якомога швидше. Але пройшло кілька днів, кошті досі не зараховані й статус заяви не змінився з моменту реєстрації", – зауважила українка.

Що відповіли у ПриватБанку

9 грудня клієнтка вкотре зателефонувала на гарячу лінію, нагадала про терміновість отримання особистих фінансів. Але банк не поспішає виконувати звернення та здійснювати інкасацію, хоча обіцяв абсолютно протилежне. На вихідних, як зрозуміла користувачка послуг, можна не чекати перевірки термінала, тож питання відтягнеться ще на довше.

"От якби це була заборгованість хоча б на копійку з моєї сторони, то усе б працювало дуже швидко – і нарахування пені, і стягування штрафів тощо", – справедливо вказала дівчина. Вона додала, що планує звернутися до правоохоронних органів і вимагатиме вилучення записів камери відеоспостереження, які остаточно доведуть факт втрати значної суми коштів. Також киянка хоче вимагати компенсації за вчинення моральної шкоди.

У відповідь на скаргу ПриватБанк перепросив за незручності, пов'язані з роботою термінала самообслуговування. Зазначається, що заявка на повернення коштів перебуває у роботі. Остаточні результати будуть відомі лише після проведення та звірки даних інкасації, але коли її проведуть, наразі незрозуміло.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнтка ПриватБанку втрапила у "кредитну трясовину". Також ми повідомляли, що блекаут змінює платіжні звички клієнтів ПриватБанку, та розповідали, на що українці почали витрачати гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.