Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнтка ПриватБанку втрапила у "кредитну трясовину" – чи вдалося їй допомогти

Клієнтка отримувала сповіщення про транзакції навіть після закриття рахунку та блокування карти

Фото: ПриватБанк. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк дозволяє овердрафт навіть після закриття рахунку

Фото: ПриватБанк. Колаж: Pro Гроші

З рахунку ПриватБанку, який заблокували, довгий час списувалися кредитні кошти. Злочинні дії вчиняли шахраї, які вкрали картку у власниці. Співробітники фінустанови не змогли допомогти українці та зобов'язали повністю покрити заборгованість.

Свою історію вона розповіла на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка з ніком KiraNepevna опублікувала скаргу на ПриватБанк, який дозволяє несанкційоване списання кредитних фінансів з рахунку після його блокування. Дівчина розповіла, що 23 листопада у неї вкрали особисті речі, серед яких – банківські карти (інцидент стався у країні ЄС). На місце злочину вона одразу викликала поліцію, яка склала протокол за фактом крадіжки. Того ж дня вивела всі кошти з карти та заблокувала її через Приват-24.

Але 2 грудня у додаток прийшло кілька сповіщень з невідомого сервісу про оплату доріг в ЄС на суму 4,15 євро кожен. Датами списання були вказані числа з 24 листопада по 2 грудня. Клієнтка одразу звернулася до служби підтримки й тепер з допомогою оператора остаточно закрила рахунок.

Після чого дівчині продовжили щодня приходити списання із затримкою у кілька днів на суму 4,15 євро. ПриватБанк запевнив, що картку прив'язали до якогось сайту перед блокуванням, а сума, яка втрачається, була зарезервована раніше.

"До банку я зверталася 7 разів, на гарячу лінію та в чат. За всіма списаннями оформлені заявки й на розгляді будуть 40-120 днів. Але гроші зникають щодня! Співробітник в підтримці порадив закрити рахунок по цій карті, але необхідно погасити списаний овердрафт (тобто кредит)", – поскаржилася українка.

Чи вдалося розв'язати проблему

5 грудня дівчина вирішила закрити рахунок та погасити кредит. Їй надійшла довідка з печаткою банку та інформацією, що розмір боргу становить 0,00 грн. Але проблема не зникла, бо того ж дня картка знову з’явилася у додатку разом з новими списаннями на суму 322 грн. Після розірвання договору з банком!

Оператор запевнив, що платіж затримався і відобразився пізніше, його також варто погасити, щоб остаточно розв'язати проблему. Далі, за словами співробітника, ніяких втрат бути не може. Клієнтка уточнила, чи не прив’яжеться інша картка до вкраденої через проведення транзакції, на що отримала заперечну відповідь.

Провела платіж, погасила черговий борг, але тепер кредитні кошти почали зніматися з нового рахунку. "Оскільки у мене відкрито ФОП у ПриватБанку, за його люб'язністю встановлено ліміт 200 000 грн. Це овердрафт за замовчуванням. І поки вся сума не буде витрачена, шахраї можуть проводити оплати", – бідкається постраждала.

Як результат – допомогти клієнтці робітники фінустанови не змогли, зате своїми порадами призвели до ще більших фінансових втрат українки. У договорі ПриватБанку за карткою немає жодного пункту про те, що овердрафт може нараховуватися після її закриття.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що шахраї полюють на кредитні гроші, та розповідав, чому постраждала клієнтка ПриватБанку. Також ми повідомляли, як українці втрачають кошти у терміналах ПриватБанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.