Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Інкасація не допоможе: як українці втрачають кошти у терміналах ПриватБанку

Після здійснення перевірки термінала зайвих коштів там не виявляють

Колаж: Pro Гроші

Термінали ПриватБанку не зараховують гроші на карту

Колаж: Pro Гроші

Клієнти ПриватБанку, як тільки почалися періодичні відключення електроенергії, масово стикаються з проблемами у функціонуванні банкоматів і терміналів. Через неочікувані вимкнення установок гроші, які знімають з рахунку або вносять на карту, зникають. Інкасація чомусь не допомагає отримати фінанси назад.

Свою історію розповів Олександр на спеціалізованому порталі Мінфін у розділі відгуків.

За словами користувача послуг, 29 листопада він вирішив поповнити банківську карту через термінал. Почавши здійснювати операцію, вніс кошти у розмірі 2 050 грн різними купюрами – номіналом 1 000, 1 000, і 50 грн. Проте не встиг на кілька секунд, бо перед натисканням на кнопку підтвердження зникло електропостачання і термінал вимкнувся.

У магазині, де перебував чоловік, був генератор, тож невдовзі світло відновили. Установка довго не могла завантажитися для роботи, та ось коли це сталося, гроші не повернулися назад, але й на рахунок не надійшли. Виходить, попередня операція залишилася невиконаною, оскільки термінал увімкнувся у початковому режимі.

Українець, довго не чекаючи, зателефонував на гарячу лінію ПриватБанку, пояснив проблему та подав заявку на повернення особистих фінансів. Невдовзі на мобільний телефон надійшло сповіщення, що відбулася процедура інкасації, під час якої у терміналі не виявили зайвих банкнот. Тож заявку на повернення скасували.

"Постає питання, де ділись кошти з термінала? Я користувався особистою карткою ПриватБанку, яку і поповнював грошима, і це підтвердив спеціаліст контакт-центру. Також він підтвердив суму (2 050 грн) яку я вносив, але зараховані вони не були! То де ж мої гроші? Інкасатори не чесні? Подав вже третю заявку на вирішення. Як мені повідомили, треба чекати більш детального розгляду", – обурливо повідомив Олександр.

Проблеми з устаткуванням банків

На термінали та банкомати скаржаться не вперше. Причому справа не у конкретній фінансовій установі. Адже коли зникає світло, вони вимикаються без прив’язки до банку. Часто це стається під час здійснення транзакцій. Як результат – українці залишаються без особистих фінансів. Після телефонного дзвінка до оператора той просить залишити заяву на перевірку та повернення, проте час очікування інколи становить понад два тижні.

Ніхто не може обіцяти, що звернення виконають. Найчастіше після інкасації приходить повідомлення про відмову та скасування заявки. Клієнтам рекомендують поговорити зі співробітником на гарячій лінії 3700 або в чаті "Допомога Онлайн", якщо вони не згодні з прийнятим рішенням і хочуть його апелювати.

До речі, раніше ПриватБанк повідомляв, що має близько 5 000 установок по всій території України. Далеко не всі вони працюють при блекауті, хоча є визначений перелік відділень, які функціонують на генераторах і забезпечують клієнтів обслуговуванням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, де можна зняти готівку, якщо не працюють банкомати. Також ми повідомляли, що ПриватБанк змінив умови отримання готівки у банкоматі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.