Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк без згоди клієнтки використав її кошти – в чому причина

Банк без дозволу власника коштів перевів їх на погашення заборгованості

Фото: ПриватБанк. Колаж: Pro Гроші

Банк використав гроші на погашення боргу без дозволу

Фото: ПриватБанк. Колаж: Pro Гроші

Українка поскаржилася на роботу національного банку, який без згоди клієнтки самостійно покрив частину боргу, переказавши гроші з карти для виплат на універсальну карту.

Історію розповіла користувачка на порталі Мінфін у розділі відгуків.

За словами жінки з ніком AllaNikolaevna, вона вкотре переконалася, що варто відмовитися від послуг ПриватБанку та якнайшвидше розірвати будь-які відносини з ним. Ця думка виникла після випадку з особистими фінансами, коли банк самостійно зняв кошти з картки для виплат у розмірі 4 777,55 грн і перевів їх на картку універсальну для погашення заборгованості.

Клієнтка зазначає, що обов’язковий щомісячний внесок вона здійснює вчасно та в повному обсязі, інколи може перекинути більшу суму на рахунок. Тож чому раптом фінустанова без дозволу провела транзакцію, українці незрозуміло. Вона звернулася до співробітників ПриватБанку з вимогою пояснити ситуацію та повернути кошти, хоча б частину. Але оператор запевняв жінку, що платіж здійснила вона сама, і банк жодним чином не причетний до операції.

"Потім створили заявку на повернення грошей. На заявку прийшли відписка, що моє питання потребує більш досконально вивчення. Що протягом 3 робочих днів вони мені відправлять наступну відповідь", – уточнила клієнтка. Та навіть якщо проблему вдасться вирішити, а фінанси повернуться на карту, вона не буде надалі продовжувати користуватися послугами ПриватБанку.

Банк не поспішає допомагати клієнтам

Інша клієнтка Юліана Джулик теж поділилася історією на порталі Мінфін стосовно проблеми з поверненням коштів. Вона хотіла зняти суму в банкоматі Укрсиббанку (4 000 грн), проте під час видачі установка почала оновлюватися: купюри залишилися всередині, хоча з карти система їх списала. На гарячій лінії оператор не зміг допомогти та порадив звернутися у ПриватБанк, оскільки карта належить саме цій фінустанові.

Відповідь співробітників здивувала та обурила Юліану: "Якщо Укрсиббанк добровільно поверне кошти, то на рахунок їх переведуть протягом 14 днів, а якщо ні, то доведеться чекати від 45 до 120 днів. В мене лише питання, як бути в даній ситуації? В країні війна, в мене маленька дитина, за що тепер її годувати, якщо кошти просто зникли?"

У коментарі до відгуку клієнтка отримала повідомлення від ПриватБанку, який перепросив за неприємну ситуацію та обіцяв, що оскаржуватиме операцію. А також уточнив, що повернення коштів відбувається за правилами міжнародної платіжної системи, яка встановлює регламент на опрацювання таких заявок. Тобто від фінустанови майже нічого не залежить, тим більше — швидкість виконання.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк запустив важливу офлайн-послугу для бізнесу. Також ми повідомляли, що у клієнтки ПриватБанку не вийшло зняти гроші перед Новим роком.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.