Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти ПриватБанку мають проблеми з картками – що сталося

Правила банку не дозволяють здійснювати операції третім особам без довіреності

Фото: Pexels, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Не власники карти не можуть зняти чи перекинути кошти

Фото: Pexels, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Українці скаржаться на систему безпеки ПриватБанку та регламент користування послугами. Люди не можуть провести транзакцію по карті, якщо немає офіційної довіреності про передачу прав.

Історії опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Спочатку про ситуація, яка сталася у Херсонській області. Автор відгуку з ніком ALEKSEYGALKO розповів, що його родичі живуть на тимчасово окупованій території майже без Інтернет-покриття і мобільного зв’язку. Щоб мати змогу зняти гроші з карти, мешканці користуються послугами посередника, якому спочатку надсилають суму на рахунок, а він приїжджає у населений пункт і віддає готівку.

Чоловік отримав від родичів доступ до додатку Приват24, виконав вхід через підтвердження по телефону власника карти. Згодом виникла потреба здійснити переказ на іншу карту в сумі 10 000 грн. Але цього зробити не вдалося.

"Банк запросив підтвердження через дзвінок на 3700, власник карти намагався зателефонувати, але чомусь вибивало, що номеру не існує. Я міг додзвонитися, тому написав у підтримку, щоб допомогли підтвердити операцію і зателефонували власнику рахунку самостійно. Вони цього не зробили, а взагалі заблокували доступ до Приват24", – констатував автор скарги.

Тож операція пройшла невдало, кошти так і не вдалося перевести. Родичі українця в Херсонській області залишилися без готівки. У відповідь на запит клієнта представники фінансової установи зазначили, що в цілях безпеки відсутня можливість проведення банківських транзакцій третім особам без наявності довіреності.

Щоб виправити проблему, порекомендували власнику рахунку (в якого, нагадаємо, майже відсутній зв'язок та Інтернет) звернутися в підтримку особисто, скориставшись будь-яким зручним каналом.

Кошти за кордоном також не можна знімати

Схожа ситуація виникла з українкою, яка перебуває за кордоном. Вона повідомила, що намагалася зняти кошти з рахунку матері через гаманець на своєму iPhone. Але карту заблокували. "Мало того, що ліміти є на зняття, так ще й блокують. А як за житло платити у чужій країні? Чи ви думаєте, що за гривню можна сплатити?" – обурливо запитує клієнтка ПриватБанку.

Їй відповіли, що відповідно до регламенту банку не дозволяється передавати стороннім особам паролі та контрольну інформацію. Якщо це сталося, фінустанова має право обмежити дані картки та операції з них з міркувань безпеки, адже транзакції в такому випадку проводить не власник. Необхідно оформити карту за дорученням і прив’язати її до рахунку довірителя, аби не виникало подібних проблем.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці скаржаться на збої в роботі терміналів ПриватБанку. Також ми повідомляли, що блокування карти ПриватБанку може залишити без кредитних грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.