Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти Ощадбанку платять подвійну абонплату за пакет – чи можна цього уникнути

За пакет преміального обслуговування довелося заплатити двічі

Фото: Ощадбанк. Колаж: Pro Гроші

Клієнти Ощадбанку скаржаться на зняття коштів без дозволу

Фото: Ощадбанк. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Ощадбанку зіткнувся з проблемою повторного нарахування абонплати за пакет. Причому це відбулося за рік після закриття рахунку, а ще через кілька років гроші списалися без погодження власника.

Деталі історії розповів Роман на порталі Мінфін у розділі відгуків.

За словами харків’янина, у далекому 2015 році він відкрив у фінансовій установі "преміальну карту" з річним обслуговуванням 500 грн. Нею користувався протягом року і перед закінченням терміну дії прийшов до відділення, щоб закрити рахунок і пакет, а також повністю відмовитися від послуг. Операцію здійснив успішно, нову карту не отримував.

Але у 2017 році Ощадбанк знову виставив борг у розмірі 500 грн за обслуговування карти, якої давно не існує. Чоловік звернувся до відділення особисто – співробітники все перевірили та підтвердили помилку. Обіцяли виправити, а клієнта запевнили, що переживати нічого. Але пройшов час, а рахунок досі не закрили.

Повторивши спробу пояснити ситуацію, Роман отримав чітку відповідь під працівників Ощадбанку: "Так, помилка, але ми не знаємо, що зробити". Вже у 2020 році українець почав отримувати дзвінки з вимогою оплатити заборгованість. "За що? Їхні працівники помилилися при закритті, потім неодноразово, коли я привертав увагу до неточності, за випискою дивилися, що нарахування зроблено через рік після того, як обслуговування по пакету закінчилося. І все одно: ми нічого не можемо вдіяти – внесіть 500 грн", – обурливо констатував українець.

Кошти зникли без дозволу клієнта

Зрештою домовилися, що 500 грн залишаться "висіти" у повітрі, а борг з часом спишеться автоматично. Але настав 2022 рік, в Україні почалася повномасштабна війна, коли банківські установи, навпаки, йдуть назустріч людям у питаннях кредитів, заборгованостей тощо. Ощадбанк же у воєнний час без попередження знімає фінанси за борг багаторічної давності, за ненадані послуги, через рік після закриття пакета, за яким гроші було нараховано.

Пояснити, чому так трапилося і як виправляти ситуацію, у фінустанові на запит Романа не змогли. У коментарі до відгуку співробітники написали, що для з’ясування обставин і розв'язання проблеми можна написати особисте повідомлення Ощадбанку на порталі Мінфін. Проте чоловік розповів, що це повідомлення – напоказ для інших користувачів. Після трьох нагадувань у приватному листуванні про свій запит – жодної реакції від працівників.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнти Ощадбанку поскаржилися на свавілля. Також ми повідомляли, що Ощадбанк запускає новий кредит через блекаут.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.