Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти Ощадбанку поскаржилися на свавілля – що з ними трапилося

Співробітниця банку самовільно зареєструвала клієнта в додатку і поповнила рахунок на телефоні

Колаж: Pro Гроші

Пенсіонери незадоволені Ощадбанком і його послугами

Колаж: Pro Гроші

У відділенні Ощадбанку в місті Суми стався неприємний випадок самовільного втручання співробітниці у надання послуг, яких відвідувач не просив.

Відгук опублікували на порталі Мінфін.

Історію, яка трапилася з пенсіонером 1951 року народження, розповіла його донька Світлана. За словами жінки, у Сумах чоловік прийшов до відділення, щоб отримати перевипущену пенсійну картку. Але замість того, аби просто віддати її клієнту, фахівчиня зареєструвала чоловіка у мобільному додатку Ощад24, причому на своєму телефоні, не запитавши згоду клієнта.

Дівчина пояснила, що для активації картки і встановлення пін-коду потрібно здійснити реєстрацію у застосунку, хоча сам клієнт планував встановити пароль у касі, як робив це раніше. Змирившись з ситуацією, пенсіонер хотів покинути відділення, але наостанок співробітниця запропонувала поповнити рахунок на мобільному телефоні на 100 грн.

"Від цього поповнення мій батько відмовився. Але коли знімав кошти в банкоматі, то виявилось, що на карті не вистачає 100 грн. Коли перевірив рахунок на мобільному, там було на 100 грн більше", – уточнила Світлана.

Працівниця Ощадбанку мало того, що зареєструвала пенсіонера у додатку, яким він не буде користуватися, то ще без згоди перевела особисті фінанси на оплату мобільного зв'язку. "Якими нормативними документами керуються співробітники, коли реєструють клієнтів в особистому кабінеті без їх інформування і згоди, ще й на особистому телефоні? Це дозволено службою безпеки банку? На якій підставі співробітники самостійно приймають рішення про поповнення мобільного телефону клієнта?" – цікавиться жінка.

Також Світлана запитала, чи зміниться вартість інформування SMS через реєстрацію в додатку, оскільки раніше така практика у фінансовій установі була наявною.

Що тепер очікує на клієнта

У коментарі до тексту українка отримала відповідь, що користуватися Ощад24 можна безкоштовно, тобто за повідомлення SMS окремо платити не потрібно. Але коментатор додав, що періодично пенсіонеру будуть телефонувати працівники та запитувати, чому він не користується застосунком. Це передбачено регламентом Ощадбанку, адже якщо клієнт зареєстрований у системі, то хоча б раз у місяць повинен ним послуговуватися.

Представники фінансової установи відповіли, що робітники можуть запропонувати реєстрацію в системі Ощад24, але без згоди людини це неприпустимо здійснювати. Також було обіцяно перевірити ситуацію і провести роботу з працівниками відділення, у яке звертався чоловік, щоб надалі подібних проблем в інших користувачів послуг не виникало.

Зауважимо, клієнти Ощадбанку часто скаржаться на самовільне втручання співробітників у забезпечення послугами, які людям не потрібні. Так, періодично у відділеннях пропонують купити страховку за 150 грн. У випадку відмови повідомляють, що здійснити інші послуги без цього неможливо.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чи потрібно платити за відкриття рахунку в Ощадбанку. Також ми повідомляли, що Ощадбанк залишив пенсіонерів без грошей через жарт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.