Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кредитна картка Ощадбанку – яка несподіванка чатує на клієнтів

За активацію кредитної картки в Ощадбанку не потрібно сплачувати додаткові гроші

Фото: Ощадбанк. Коллаж: Pro Гроші

Клієнтів Ощадбанку змушують активовувати кредитні картки

Фото: Ощадбанк. Коллаж: Pro Гроші

Клієнти Ощадбанку вкотре стикаються з проблемою обслуговування: у відділеннях людям пропонують непотрібні послуги та просять внести кошти за функціонал, який їм не знадобиться.

Про один з випадків розповіла користувачка на порталі Мінфін у розділі відгуків.

За її словами, у відділення банку якось довелося отримати карту, на яку приходитиме заробітна плата. Співробітниця зауважила, що до неї обов’язково додається кредитка, якою можна користуватися за потребою. Тобто ні слова не уточнила стосовно необхідності активації тощо. Клієнту кредитна картка була не потрібна, але відмовитися від отримання не дозволили, тож довелося оформити для подальшого покриття пилюкою.

Але після цього протягом п’яти днів жінці кілька разів телефонували з Ощадбанку та наполегливо пояснювали, що варто поповнити карту на 300 гривень, аби її активувати. Як уточнили у відгуку, вмовляння здійснювалися занадто активно, що було схоже на тиск з боку працівників фінансової установи.

"Пояснюєш, що не хочеш робити активацію кредитної карти, що вона не потрібна, і що 300 грн витрачати просто на те, щоб хтось отримав премію за активацію, не маєш наміру. Краще на суму купити дитині фрукти. Ну не потрібен мені кредит. Тоді починаються вмовляння. От навіщо це? Я разів з 10 в першу розмову повторила, що кредит брати не хочу. Що за сервіс?" – обурюється українка.

Що відповідають в Ощадбанку

У коментарі до відгуку клієнтки фінустанова зазначила: дійсно, якщо людина не користується кредитною карткою, то за активацію нічого не потрібно сплачувати. Також у банку пояснили, що в майбутньому, у разі виникнення необхідності, завжди можна використати рахунок для власних потреб. При цьому, у випадку сплати покупки в магазині та мережі Інтернеті, діє пільговий період, коли відсотки не нараховуються. Умова чинна до 92 днів по обраній категорії в Ощад 24/7, та до 62 днів на всі інші розрахунки.

Функціонал корисний, проте це не означає, що співробітники банку мають право нав’язувати клієнтам послуги, від яких вони відмовляються. Неодноразово з’являються відгуки від інших користувачів стосовно обов’язкової купівлі страховки за 150 грн. Як уточнюють українці, у касі відділень постійно запевняють, що без оформлення не вдасться забезпечити оптимальне обслуговування.

Водночас при зверненні до адміністрації, клієнти чують однакову відповідь – можливість купити страховку є добровільною, а її відсутність не впливає на інші послуги Ощадбанку. Виходить, співробітники самовільно вводять в оману клієнтів, аби виконати особистий робочий план.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк та Ощадбанк змінили умови для клієнтів. Також ми повідомляли, чи потрібно платити за відкриття рахунку в Ощадбанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.