Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ощадбанк запускає новий кредит через блекаут – кому дадуть гроші

Ощадбанк прокредитує енергозабезпечення для деяких клієнтів

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк надаватиме кредити на генератори під 0%

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк почав видавати кредити компаніям, які планують купити та встановити обладнання, що забезпечує безперебійну роботу енергосистеми. Позика надається в рамках державної програми "Доступні кредити 5-7-9%".

Про це повідомляють на сайті Ощадбанку.

Які умови кредитування

У компанії зазначають, що підприємці можуть придбати за ставкою від 0%:

  • генератори для виробництва електроенергії;
  • сонячні панелі;
  • електронакопичувачі;
  • акумулятори;
  • вітрові генератори;
  • біопаливо від будь-яких постачальників.

Залежно від обсягів проєкту кредит надається на суму від 100 тис. до 60 млн грн. Строк кредиту – від 6 до 60 місяців.

"З початку війни ми, як державний банк, не на мить не припиняли кредитування бізнес-клієнтів. У фокусі нашої уваги аграрії, релоковані та переробні підприємства, експортери. Наразі в умовах постійних атак на енергосистему України Ощадбанк зосереджується на максимальній підтримці працюючого бізнесу з точки зору забезпечення безперебійної роботи енергосистеми підприємств", – зазначила членкиня правління Ощадбанку Наталя Буткова-Вітвіцька.

В умовах енергетичної кризи продукт стане у пригоді широкому колу підприємців, адже призначений для магазинів біля дому, аптек, кафе, торговельних приміщень, зокрема квіткарень, книгарень, магазинів напівфабрикатів, цехів з виробничими лініями, офісних приміщень тощо.

Як кияни можуть отримати компенсацію за вартість генераторів

Кияни зможуть компенсувати до 80 тисяч гривень на закупівлю альтернативних джерел енергії для ОСББ і ЖБК.

Так, вже набрало чинності рішення "Про деякі питання підготовки житлового фонду міста Києва до проходження зимового періоду в умовах воєнного стану".

Рішення передбачає підтримку житлових багатоквартирних будинків міста Києва, у яких створено ОСББ, ЖБК, а також приватних управляючих компаній під час закупівлі альтернативних джерел електроенергії.

Зокрема, компенсувати можуть витрати на такі пристрої:

  • бензинові та дизельні генератори;
  • джерела безперебійного живлення;
  • інвертори;
  • сонячні панелі.

Ці альтернативні джерела енергії повинні забезпечувати внутрішньобудинкові системи, такі як індивідуальні теплові пункти, котельні, чергове освітлення, чи підзарядка гаджетів для співвласників.

Механізм отримання компенсації дуже простий. Спочатку будинок приносить видаткову накладну, витяг з єдиного державного реєстру і подає заяву на ім’я голови РДА.

Далі протягом наступних двох місяців місто відшкодовуватиме 75% вартості такого джерела, але не більше 80 тисяч гривень для одного будинку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як ввозити генератори без мита. Також ми розповідали, які моделі генераторів найпопулярніші серед українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.