Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти Monobank тижнями не можуть отримати готівкову валюту – в чому причина

Через великий попит банк не може впоратися з замовленнями, але обіцяє здійснити оптимізацію процесу

Фото: Pexels, Monobank. Колаж: Pro Гроші

Клієнти не можуть забрати готівкову валюту

Фото: Pexels, Monobank. Колаж: Pro Гроші

Українці продовжують скаржитися на неможливість отримання валютного депозиту, відкритого на три місяці. Доводиться чекати тижні, щоб забрати гроші, хоча Monobank обіцяє виконувати замовлення у короткі терміни.

Черговий відгук опублікували на порталі Мінфін.

Користувач послуг зазначає, що при оформленні валютного депозиту анонсується можливість зняти його готівкою у касі Універсал Банку. Однак, коли справа доходить до отримання фінансів після закінчення терміну депозиту, люди наштовхуються на перешкоди. Відповідальність за які, зауважує клієнт, повністю лежить на Monobank.

Перша проблема, яка чатує на власників депозитного рахунку – можливість забрати фізичні гроші лише у трьох містах України. Проте під час оформлення цю деталь мобільний банкінг не вказує, чим створює багато незручностей для мешканців майже всіх областей. Але цей нюанс міг бути не настільки критичним, аби кошти дійсно виплачували у вказаний день.

Замість цього напередодні чи навіть у призначену дату в додаток приходить сповіщення, що депозит в обраному відділенні не видадуть. Підтримка пропонує кілька варіантів для розв'язання проблеми, які для клієнта виявилися абсолютно неприйнятними.

"Мені запропонували відкрити рахунок в Укргазбанку або А-Банку, зняти готівку через нього. Виникає велике питання, чому мені нав'язують обслуговування деінде та чому депозит, оформлений в Універсал Банку, потрібно знімати в іншій фінустанові", – цікавиться українець.

Окрім такого способу пропонують зачекати близько 20 днів до наступної дати. При цьому не гарантується успіх: напередодні можуть зателефонувати та знову перенести отримання готівки на невизначений термін. Наостанок чоловік отримав пораду взагалі не знімати відкритий депозит, чим вирішить свої проблеми.

"Складається враження, що банк намагається ускладнити й затримати видачу депозиту, щоб довше безкоштовно користуватися моїми грошима у валюті", – констатує клієнт.

Як пояснюють проблеми в Monobank

Представники фінустанови у відповідь на відгук користувача послуг написали коментар про завеликий ажіотаж на відкриття валютного депозиту й зняття готівки у відділеннях. Monobank стверджує, що через складність доставлення (у зв’язку з воєнними діями) фахівці розглядають варіанти оптимізації процесу замовлення та отримання валюти. Проте не повідомляється, коли спроби виправити ситуацію, що виникає чи не в кожного клієнта, зможуть реалізувати.

Як додав автор відгуку, існує можливість звернутися в службу підтримки до закінчення терміну депозиту, вибрати підхожу для себе дату зняття, а також місто, окрім трьох запропонованих. Щоправда, такі корисні послуги заховані в додатку та ніде не анонсуються, тому дізнатися заздалегідь про функціонал вдається не кожному.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнту Monobank відмовили в обслуговуванні через паспорт. Також ми повідомляли, що Monobank відчутно збільшив кешбек для деяких клієнтів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.