Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Monobank оновлення: яка опція з’явилася на випадок відключення світла

Щоб функція запрацювала, потрібно оновити додаток

Фото: FB Monobank, ОГо, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Mono додали карту робочих терміналів

Фото: FB Monobank, ОГо, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У мобільному додатку Monobank з'явилася дуже корисна функція, яка допоможе українцям у випадку відключення електроенергії знайти магазини з працюючими терміналами.

Деталі повідомив співзасновник банку Олег Гороховський у Telegram-каналі.

Через тривалі обмеження з подачею світла виникає проблема доступності оплати картою у супермаркеті, кафе, на заправках тощо. Безготівкові операції є невід'ємним складником життя чи не кожного українця, особливо у містах, де використання банківського рахунку потрібно всюди.

Monobank допоможе громадянам визначити, у яких торгових точках присутня електроенергія і працює термінал. Для цього у додаток внесли карту з усіма робочими установками для безготівкової оплати в Україні. Мапа відображає лише ті термінали, якими українці користувалися протягом останніх 60 хвилин, що збільшує вірогідність подачі електроенергії у конкретний заклад.

"За допомогою цієї картки можна перевірити, чи працює термінал у магазині перед походом до нього. Якщо протягом години оплати були, термінал буде відображено на карті", – пояснив Гороховський.

Щоб скористатися картою, спочатку оновіть застосунок Monobank. У нижній частині на головному екрані натисніть на квадрат з чотирьох крапок – розділ "Ще" – та оберіть пункт "Мапа оплат картками моно".

Якщо поблизу немає працюючих терміналів, спробуйте зняти готівку, що доступно не лише у банкоматах. Власники карти можуть отримати до шести тисяч грн у супермаркетах, аптеках та на АЗС. Для цього потрібно обрати товар для оплати, повідомити касира, що плануєте зняти готівку, підтвердити оплату на терміналі та отримати готівкові кошти з каси.

Інтерактивна карта Пунктів незламності

У випадку тривалого обмеження електроенергії чи повноцінного блекауту українцям пропонують відвідати Пункти незламності, де навіть за критичних обставин буде світло та зв'язок. Щоб знайти найближчий об'єкт, скористайтеся інтерактивною мапою на офіційному сайті ПМ. Жовта позначка означатиме, що в Пункті доступні послуги підзарядки гаджетів, є тепло, інтернет, медикаменти, чай і кава за бажанням. Сині позначки говорять лише про наявність функції безплатної підзарядки.

Рекомендуємо заздалегідь дізнатися за допомогою мапи, де найближчі до вашої оселі Пункти незламності. Запишіть адреси у мобільний телефон чи на окремий лист паперу, щоб у разі необхідності (коли відсутній інтернет) одразу обрати потрібне місце.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у КМДА відповіли, що буде з водопостачанням Києва під час блекауту. Також ми повідомляли, що киянам розповіли, куди йти за продуктами у разі блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.