Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк може заблокувати вашу картку: за чим слід уважно стежити

Українка використовувала особисту картку для волонтерської діяльності, тож платіжних операцій побільшало

Фото: УНІАН, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Волонтерці заблокували картку після фінмоніторингу

Фото: УНІАН, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка ПриватБанку не відкрила рахунок ФОП і не зареєструвалася в реєстрі волонтерів після початку такої діяльності. Як наслідок – фінустанова зобов’язала надати підтверджувальні документи про рух коштів і заблокувала особисту картку.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком TinaKul, розповіла, що від початку повномасштабного вторгнення Росії вирішила допомагати військовим і внутрішньо переміщеним особам. Тож приймала на банківську карту гроші від інших волонтерів і благодійників, які потім або переправляла за запитами, або знімала, щоб купити гуманітарний вантаж.

Як зрозуміло зі слів жінки, тоді вона не замислювалася, що банк проводить фінмоніторинг, і прийде час, коли він вимагатиме підтверджувальні документи. Адже дивно, що одного дня на особистий рахунок почали неодноразово нараховувати кошти. Клієнтка не відкрила додатковий профіль для фізичної особи підприємця та не зареєструвалася в базі волонтерів, тож ПриватБанк був змушений поцікавитися, звідки беруться гроші та на що витрачаються.

"Одного прекрасного моменту ПриватБанк почав вимагати документи, не оголошуючи терміни, в які я мушу їх надати. Частину документів я подала до відділення банку, потім вислала чеки (про закупівлю товару лише за два дні на суму понад 30 тис. грн), яких накопичилося багато. Але того ж тижня мої рахунки заблокували. Звернулась на гарячу лінію за номером 3700, де оператор сказав, що нічим допомогти не може", – констатувала жінка.

Шансів на розблокування майже немає

Співробітниця банку додала, що в подібній ситуації, коли людина не може відзвітувати про джерела надходжень великих сум, майже неможливо домогтися розблокування картки. Тож порадила відкрити рахунок в іншому банку, куди згодом переведуть залишок на балансі. За словами користувачки, фахівець із роботи зі скаргами фінустанови не відповіла на питання, чи залишається потреба в поданні документів і чи допоможе це виправити проблему.

У коментарях до скарги зазначили, що ситуація очікувана, адже звичайні клієнти банку мають обмеження та ліміти на операції по картках. Фінмоніторинг не міг пройти повз, але якщо повторно відправити весь пакет документів, справа може зрушити з місця. Втім надалі не рекомендується повторювати помилку, краще відкрити рахунок для ФОПа і проводити платіжні операції через нього.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк без попередження списав гроші з картки клієнтки. Також ми повідомляли, що клієнт ПриватБанку не зміг оплатити покупку на ОЛХ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.