Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнт Monobank помітив недолік в картках: про що варто знати українцям

Історії з розшаруванням карток не нові, тож варто дотримуватися спеціальних правил зберігання, аби продовжити термін користування

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

При частому користуванні картка Monobank може розшаруватися

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Неналежна експлуатація банківської картки може призвести до неочікуваного результату – вона почне розшаровуватися. Це створить додаткові незручності: знімати гроші в банкоматі стане небезпечно для цілісності картки, бо техніка може ще більше її пошкодити і посилити розшарування. Клієнт Monobank зіткнувся з цією проблемою.

Він опублікував скаргу на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач розповів, що пошкодження з’явилися внаслідок активного користування. Він тримав картку у візитниці, часто виймав її та засовував назад, в результаті з одного боку відійшла плівка. На ній було нанесено магнітну стрічку, CVC-код і фотографію. Чоловік вирішив, що краще зберегти цілісність картки та продовжувати її використовувати без проблем, тож прийняв рішення плівку відірвати.

"Тепер в мене картка Монобанка така ж звичайна, як всі інші, на яких ніякої плівки ззаду ніколи не було. Тільки немає ні магнітної стрічки, ані CVC.Не знаю, навіщо Монобанк пішов на таке рішення, можливо, на то є якісь причини чи обґрунтування", – зауважив клієнт.

Водночас представники фінустанови зазначили, що всі фізичні пластикові картки мають магнітну стрічку на плівці. Можливості нанести CVV під покриття немає, оскільки спершу виготовляється сама картка, а вже потім відбувається процес персоналізації, тобто наноситься номер, CVV і фото.

Як правильно зберігати та користуватися карткою

Не лише активна експлуатація може призвести до розшарування. Спершу варто подбати про середовище, в якому вона зберігається. Не можна тримати картку в місцях з високим рівнем вологості, наприклад, біля раковини на кухні чи у ванній кімнаті. Також температура впливає на матеріали, з яких виготовлена картка, тому бажано позбавити її гарячих прямих сонячних променів.

Потрібно регулярно перевіряти зовнішній стан на наявність бруду. Якщо помітите на поверхні нечисті місця, обов’язково приберіть забруднення. Це робиться за допомогою м’якої вологої тканини чи спеціальних засобів, зокрема для очищення екрану смартфона чи скла окулярів.

Зберігати картку варто в закритому, захищеному холдері. Але переконайтеся, що відсік не надто тугий і картка легко входить всередину. Бо при частому витягуванні легко завдати механічних пошкоджень і подряпати плівку.

Остання рекомендація (досить банальна, але не менш важлива) – ніколи не деформуйте картку. Не намагайтеся її згинати, скручувати або застосовувати за неналежним призначенням. Так вона довше зберігатиме новий вигляд і служитиме власнику.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнт Monobank помітив відсутність важливої функції у додатку. Також ми повідомляли, що міжнародний переказ може "випаруватися" та розповідали, як клієнт Monobank втратив 500 євро.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.