Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Картки ПриватБанку мають ліміт на кількість переказів? Про що знають не всі клієнти

Отримати кошти з картки іншого банку не вдалося нібито через перевищення ліміту транзакцій

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк не дозволив переказ з карток інших українських банків

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка ПриватБанку намагалася відправити гроші чоловіку на картку, але з рахунку іншої фінансової установи. Операцію не вдалося здійснити, бо виявилося, що існує обмеження на кількість транзакцій. Переказ пройшов успішно тільки з картки ПриватБанку.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком KsanaR, розповіла про невдалий переказ власних коштів. Її чоловік військовий, перебуває на війні, тож попросив дружину відправити 4 000 грн на картку ПриватБанку. Маючи таку суму на рахунку в іншій фінустанові, жінка скористалася ним. Але не змогла успішно завершити операцію, бо кошти списувалися й одразу поверталися назад без виконання.

Однак коли вона спробувала відправити суму з картки ПриватБанку, платіж пройшов. Клієнтка вирішила дізнатися у службі підтримки, чому перекази з карток інших українських банків не приймаються. Оператор відповів, що можлива причина – перевищення транзакцій на місяць, але деталі повідомити відмовився.

"Оператор повторював про нерозголошення інформації та просив, аби подзвонив мій чоловік. Сказав, що може бути обмеження на 200 транзакцій в місяць з 20 травня. Я запитала, на якій підставі такий ліміт, і почула – це Постанова Національного банку України", – уточнила клієнтка.

Вона запитала номер і дату постанови, щоб перевірити актуальність інформації. Після пошуків і відключення на деякий час співробітник ПриватБанку визнав, що помилився, і назвав ліміт внутрішньою політикою фінустанови. Водночас користувачка запевнила, що вперше чує про подібне і не розуміє, навіщо державному банку унеможливлювати зарахування переказів з карток інших банків.

Підвищення тарифів ПриватБанку

З 1 червня вартість деяких тарифних пакетів для ФОПів і бізнесу збільшиться. Йдеться про:

  • "Бізнес Старт" – 150 грн для підприємців і 225 грн для юридичних осіб;
  • "Базовий" – комісія 10 грн за регулярні платежі в інші банки;
  • "Бізнес комфорт" – комісія 3 грн і додатково 10 грн за платежі понад 100 000 грн;
  • "Бізнес ПРО" – комісія 1 грн і 10 грн додатково;
  • тариф для групи ФОП – вартість залежатиме від категорії групи ФОП, комісія становитиме 5 грн.

Як зауважили представники ПриватБанку, зміни обумовлені кон'юнктурою ринку. Плюс відповідні комісії ввели в загальнодержавну систему електронних платежів. Водночас подібні підвищення плати відбулися вперше за останні 2 роки.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк попередив про шахраїв і розповідав, на якій схемі обману можна "обпектися". Також ми повідомляли, що ПриватБанк через прописку відмовив у кредиті за програмою "5-7-9%".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.