Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк через прописку відмовив у кредиті за програмою "5-7-9%" – як це можливо

Підприємці можуть отримати кредит для розвитку бізнесу по програмі державної фінансової підтримки "5-7-9%"

Фото: скрін, ПриватБанк. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк відмовив клієнтці в кредиті за державною програмою

Фото: скрін, ПриватБанк. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк надає українцям доступ до державної програми "Доступні кредити 5-7-9%". Але працівники одного з відділень в Івано-Франківську відмовили клієнтці в оформленні через її місце реєстрації.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Жінка має довідку внутрішньо переміщеної особи, оскільки родом з Луганської області, але переїхала жити в Івано-Франківськ. Там вона відкрила власне підприємство та працює як ФОП, виконує податкові зобов’язання.

Одного дня вирішила скористатися доступною державною програмою надання кредитів, тож звернулася до відділення ПриватБанку за консультацією і допомогою в оформленні. Втім клієнтці не просто відмовили, а зауважили, що така можливість не розглядається. Виявилося, що проблема в місці реєстрації фізичної особи.

"Мені відмовили в отриманні кредиту, посилаючись на те, що я з Луганської області, попри наявність статусу ВПО та реєстрацію підприємництва в Івано-Франківській області. Виникає питання, чому державний банк обмежує право громадянина України в доступі до державних програм? Блокує можливості розвитку бізнесу, створення нових робочих місць?", – зауважила жінка.

У відповідь на скаргу представники ПриватБанку вказали, що не мають достатньо інформації щодо ситуації, яка виникла, тож попросили користувачку сайту відповісти на деякі запитання в особистих повідомленнях, аби уточнити контактні дані та деталі проблеми.

Умови та переваги програми кредитування

Бізнес, завдяки державній програмі фінансової підтримки, може розраховувати на компенсацію частини кредитного навантаження, а саме 5, 7 чи 9 відсотків. Це залежить від кількості робочих місць, які створять суб’єкти підприємництва. Серед переваг користування програмою такі:

  • знижена % ставка – це допоможе зменшити фінансовий тиск на новий бізнес, аби власники сконцентрувалися на робочих процесах, які сприятимуть розвитку;
  • фінансування обігового капіталу – підприємці отримають кошти на поповнення обігового бюджету і зможуть купити сировину, матеріали, техніку, пов’язані з господарською діяльністю;
  • інвестування в розвиток – довгострокове фінансування інвестиційних потреб бізнесу задаватиме високий темп економічному розвитку держави;
  • зручний графік погашення кредиту – учасники програми матимуть адаптований графік (спеціальний – для агробізнесу) і зможуть погашати кредит рівними частинами.

Обов’язковою умовою отримання позики є заборона витрат на погашення інших кредитів і відсотків за договорами. Також не можна використовувати кошти для виплати дивідендів і надання фінансової допомоги.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Україні хочуть спростити умови погашення кредитів аграріям. Також ми повідомляли, що в Україні змінилися умови для видачі кредитів і розповідали, чи вигідно зараз позичати гроші в банку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.