Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Гроші течуть рікою? Як і скільки можуть заробити українські стримери на Twitch

Розповідаємо, як українці можуть заробляти сотні чи тисячі доларів на місяць, просто граючи у відеоігри

Фото: Unsplash, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Стримери в Україні можуть багато заробляти на сервісі Twitch

Фото: Unsplash, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

В Україні досить розвинена сфера блогінгу, і велику популярність має сервіс Twitch. Це платформа, яка дозволяє вести прямі ігрові трансляції, одночасно заробляючи кошти від реклами, донатів, прямих продаж тощо. Досвідчені стримери отримують тисячі доларів за кожен вихід в ефір, хоча для завоювання аудиторії треба попрацювати.

Сайт Pro Гроші розповідає, як українці можуть збільшити свій дохід завдяки відеоіграм і скільки в середньому заробляють стримери.

Варіант заробітку на Twitch

Для стримерів існує кілька способів монетизації, але вони стають доступні не одразу. Спочатку людина повинна довести, що ставиться до сервісу серйозно і планує регулярно ним користуватися. Тож перший крок – стати компаньйоном Twitch. Сюди входить оформлення договору та погодження з умовами розподілу фінансів.

Щоб пройти перший етап, необхідно виконати такі вимоги:

  • отримати 50 унікальних фоловерів;
  • провести стрімів мінімум на 8 годин за останні 30 днів;
  • бути в ефірі 7 різних днів;
  • зібрати в середньому 3 унікальних глядачів на стрімах.

Як тільки станете частиною компаньйонів Twitch, матимете змогу заробляти перші гроші. В основному – за допомогою платних підписок на свій канал. Для України це коштує 36 гривень (підписка 1-го рівня). А найдорожчий рівень Turbo, який мінімізує рекламу, надає додаткові смайли та інші можливості, обійдеться у 260 грн. Кошти потрібно платити щомісяця.

Компаньйони повинні ділитися з сервісом доходами у форматі 50/50. Плюс за переказ коштів на картку (від 100 доларів) знімається комісія.

Партнерська програма Twitch

Фінальним етапом для кожного стрімера, після чого можна по-максимуму використовувати можливості Twitch, є партнерство. Ця програма стає доступною тільки після виконання таких умов:

  • стріми тривалістю щонайменше 25 годин за останні 30 днів;
  • ефіри в 12 різних днів;
  • 75 унікальних глядачів на стрімах.

Ставши партнером, ви платитимете сервісу 30% та позбудитеся всіх комісійних банківських зборів. До всього, почнете отримувати пропозиції від рекламодавців, що стане трампліном для дійсно великих заробітків, а не лише з внутрішньої реклами і донатів.

Загалом, використовуючи всі доступні методи монетизації, зокрема, платні підписки, пожертвування від фоловерів, прямі продажі, рекламні інтеграції, вбудовані рекламні ролики, зможете вийти на рівень заробітку до кількох тисяч доларів тільки за один прямий ефір. Звісно, для цього потрібно мати велику кількість активної аудиторії та розвинений канал.

Скільки коштує підписка на український сервіс Boosteroid

Раніше ми розповідали, що українці можуть користуватися лише двома сервісами хмарного геймінгу – Boosteroid і GeForceNow. Перший – вітчизняного виробництва, який зміг зайняти третю позицію в рейтингу найпопулярніших у світі, навіть не застосовуючи допомогу глобальних корпорацій. Станом на 2023 рік Boosteroid має понад 4 млн користувачів.

Аби мати змогу грати в ігри на платформі, потрібно купити підписку. Існує лише один тариф, який коштує 9,89 євро на місяць (400 грн). Але можна зекономити, придбавши річну підписку за 89,89 євро (3 600 грн). Тоді плата за місяць становитиме 7,49 євро (300 грн).

За ці гроші геймери отримують:

  • роздільну здатність 1080p;
  • частоту кадрів 60 FPS;
  • ігри в браузері, спеціальних додатках для Windows, macOS, Linux чи Chromebook, мобільних застосунках для Android;
  • широкий каталог підтримуваних ігор (нових і старих).

Зазначимо, що користувач платить тільки за технічні можливості та потужності хмарного геймінгу. А самі ігри потрібно купувати окремо у спеціалізованих магазинах, наприклад, Steam, Epic Games Store тощо.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яка комп’ютерна гра стала найдорожчою в історії. Також ми повідомляли, як хобі можна перетворити в дохід і розповідали про 3 гри, акаунти яких коштують до 200 000 грн.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.