Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мрія геймерів: як продати ігровий акаунт і заробити багато грошей

Геймери, які не хочуть витрачати час на прокачування персонажа у грі та розвиток акаунта, можуть купити вже готові профілі

Фото: Pexels, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Все про продаж і купівлю акаунтів в іграх – ціни та особливості

Фото: Pexels, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Індустрія комп’ютерних ігор дозволяє продавати облікові записи та персонажів. Їх купують люди, які не хочуть витрачати час на створення і прокачування акаунту з нуля. Від рейтингу, наявної зброї чи навичок залежить ціна, а починається вона від сотні гривень і підіймається до кількох десятків тисяч. На купівлі-продажу спеціалізуються окремі форуми та сайти, інколи цим займаються ігрові компанії.

Сайт Pro Гроші розповідає, що треба знати про купівлю облікових записів і персонажів відеоігор, а також про ціни в України.

Зміст
1.Навіщо продавати ігровий акаунт
2.Де можна продати акаунт чи персонажа
3.Ціни на акаунти та персонажів

Навіщо продавати ігровий акаунт

Кожен покупець і продавець такого товару знає свою мету. Споживачі шукають розвинені акаунти, щоб позмагатися з серйозними суперниками, яких неможливо перемогти слабким персонажем, чи для відкриття локацій/скілів/трофеїв/обмежених предметів.

Продаж профілю також супроводжується конкретними причинами, їх існує чимало:

  • фінансовий зиск – власник може заробити хорошу суму, якщо його товар цінний, характеризується великим прогресом, наявністю рідкісних предметів;
  • втрата інтересу – гравець втратив бажання проводити час в ігровому світі, але має прокачаний обліковий запис, тож аби отримати компенсацію за вкладені зусилля пропонує його іншим геймерам;
  • перехід на іншу платформу – причина, схожа до попередньої, з тією різницею, що власник може вкласти зароблені кошти в прокачування акаунта на новій платформі;
  • вирішення особистих ситуацій – іноді продаж пов'язаний з індивідуальними обставинами, як от фінансові труднощі, необхідність звільнити час для інших пріоритетів тощо.

Варто відзначити, що не завжди купівля/продаж є легальними чи дозволеними з точки зору правил гри та угоди користувача. Тому перед здійсненням таких операцій важливо перевірити політику гри, щоб дотриматися її правил та обмежень.

Де можна продати акаунт чи персонажа

Залежно від конкретної гри та платформи відрізняються способи реалізації товару. Найбільш безпечними для новачка вважаються офіційні ринки: деякі розробники дозволяють користувачам продавати через свої торгові площадки. Наприклад, MMORPG (масові онлайн-рольові ігри) мають форуми чи окремі розділи на своїх сайтах, де гравці розміщують оголошення про продаж.

Для більше "прошарених" існують спеціалізовані портали. Зазвичай такі ресурси мають розділи для кожної гри, щоб користувачі створювали теми з описом товару й ціною. Нарешті, третій спосіб – онлайн-сервіси, де люди створюють облікові записи, додають свої акаунти до списку продажу та укладають угоди з зацікавленими покупцями.

Власне, для проведення такої процедури вимагається передача даних від власника покупцю, а саме ім'я користувача і пароль. Однак треба пам'ятати, що багато ігрових компаній забороняють продаж, тож якщо це суперечить правилам гри, на обидва акаунти можуть накласти санкції у вигляді блокування. А ще це тягне за собою правові наслідки, особливо у випадку порушення авторських прав.

Тому рекомендується заздалегідь розглянути потенційні ризики й наслідки, робити покупку чи продаж акаунту через офіційні канали, якщо вони доступні, або звернутися до відповідних сервісів, які спеціалізуються на цьому типі операцій, з метою безпеки та запобігання шахрайству.

Ціни на акаунти та персонажів

Українці можуть скористатися послугами спеціалізованих ресурсів, наприклад, інтернет-магазину акаунтів LoginGames. Або пошукати необхідні пропозиції на сайті оголошень OLX, де періодично публікують доступні для покупки предмети, облікові записи та ін. Ціни, як було зазначено, коливаються від сотні до тисяч гривень залежно від рівня, статистики, нагород, відкритих локацій.

Зокрема український сервіс LoginGames дає можливість придбання профілів у таких іграх як FIFA 23, Need For Speed, Far Cry 6, Minecraft, Call Of Duty, Red Dead Redemption 2, Battlefield, Grand Theft Auto V, It Takes Two, A Way Out, Forza Horizon, Assassin Creed Valhalla, Star Wars, Rust, Dota 2, Counter-Strike, Dying Light 2, Resident Evil 4 і багатьох інших. Найдешевші акаунти коштують 99 грн, найдорожчий (FIFA 23) – 1 899 грн.

 | Фото: OLX
 | Фото: OLX
 | Фото: OLX
 | Фото: OLX

Ціни на ігрові акаунти в Україні

Фото: OLX

Ціни на ігрові акаунти в Україні

Фото: OLX

Ціни на ігрові акаунти в Україні

Фото: OLX

Ціни на ігрові акаунти в Україні

Фото: OLX

Широкий вибір дає OLX, там дійсно розмаїття пропозицій і немає недостачі в іграх. Хоча й ціни можуть "кусатися".

  • За акаунт World of Tanks Blitz, де не нижче четвертого рівня прокачані вміння для екіпажу всіх типів танку, мінімум 49% статистика результативності, продавець просить 200 000 грн.
  • Стільки ж коштує акаунт Pubg Mobile. Власник зазначив, що вклав у розвиток профілю багато часу, сил і коштів: за останні два місяці витратив на прокачування 300 000 грн. В обліковому записі є повний автопарк Bugatti, лінійка Ducati (всі костюми та мотоцикли), золотий костюм Angus Cloud…
  • Профіль в грі World Of Warships коштує 150 000 грн, бо має 160 кораблів, 55% перемог, 1940 рівень, 150 мільйонів срібла.
  • Трохи менше просять за акаунт State of Survival з високими характеристиками – 140 000 грн.

Звісно, не всі пропозиції сягають таких фінансових висот.

  • Акаунт Genshin Impact 51 рангу коштує 450 грн.
  • Профіль з костюмами та медалями в Standoff 2 – 150 грн.
  • За обліковий запис Escape from Tarkov з великою кількістю розвинених персонажів з навичками та унікальними екіпіруваннями просять 550 грн.
  • За акаунт Call Of Duty Mobile 174 рівня – 300 грн.

Головне, перед придбанням ретельно досліджуйте ринок і переконайтеся, що розумієте потенційні ризики. Ознайомтеся з цінами схожих акаунтів, перевірте репутацію продавця та відгуки інших користувачів. Також уточніть, які ресурси (гроші, предмети, рівень персонажа) входять у продаж, і визначте для себе, чи відповідають вони очікуванням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, де найдешевше і найдорожче грати в комп’ютерні ігри. Також ми повідомляли, що економіка може бути захопливою і розповідали про топ-5 комп’ютерних ігор про фінансову стратегію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.