Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Гроші під питанням: яка з країн призупинила обговорення допомоги України

Зазначається, що наразі уряд держави активно намагається вигадати, як "залатати дірку" у своєму бюджеті

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Допомога для України від Німечччини тепер під питанням

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Бюджетний комітет Німеччини 17 листопада тимчасово зупинив остаточне обговорення проєкту бюджету на 2024 рік. Зазначається, що рішення ухвалили після того, як рішення Конституційного суду країни внесло невизначеність у переговори. Це також "заморозило" допомогу Україні.

Про це пише видання Reuters.

Видання повідомляє, що правляча коаліція Німеччини намагається закрити величезну діру у своїх фінансах після заборони суду направити 60 мільярдів євро невикористаних коштів, які були виділені на боротьбу з пандемією, на "зелені" ініціативи та підтримку промисловості.

Наголошується, що рішення суду посилило напруженість у розколотій коаліції канцлера Олафа Шольца.

Зазначається, що підтримка коаліції падає в міру подолання низки криз, а економіка знаходиться на межі рецесії

Хоча "зелені" хочуть додаткових витрат, вільні демократи (ВДП), які очолюють Міністерство фінансів, відкидають додаткові борги й підвищення податків.

"Частина витрат, запланованих на наступний рік, тепер доведеться скоротити, і керуючим партіям, швидше за все, буде важко прийти до згоди", сказав головний економіст Commerzbank Йорг Кремер.

Бюджети міністерств були остаточно узгоджені в ході засідання Комітету. Про це повідомили представники бюджетних служб. А державне гальмування цін на газ і електроенергію, термін дії якого закінчувався в кінці року, продовжили до 31 березня 2024 року.

Однак деякі конкретні витрати будуть детально обговорені 23 листопада, після спеціального засідання (відбудеться 21 листопада), яке обговорювало наслідки рішення Конституційного Суду.

Остаточні основні показники бюджету і цифри нового боргу будуть оприлюднені після засідання 23 числа.

Один з двох розділів бюджету, який не вдалося затвердити, містить подвоєння військової допомоги Україні до 8 мільярдів євро в наступному році.

Рішення Конституційного Суду змусило уряд відкласти офіційне голосування бюджетного комітету до наступного четверга. За словами членів комітету, попри рішення суду, бюджет на 2024 рік буде прийнятий, як і планувалося, в кінці бюджетного тижня Бундестагу 1 грудня.

Що ще відомо про Німеччину наразі

Ми вже писали раніше, що українцям у Німеччині хочуть скоротити виплати.

У Німеччині після кількох місяців обговорень погодили зменшення виплат для українських біженців із 2024 року.

Соціальна фінансова допомога скоротиться для тих, хто перебуває в Німеччині понад півтора року, та для тих, хто відмовиться працювати. Також замість готівки почнуть видавати картки для оплати необхідних товарів та послуг. Проте конкретний механізм дії таких карток поки що не затверджено.

Якщо вас зацікавила ця інформація, то більше деталей ви можете дізнатися у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми також писали, як змінилися правила проживання в Ірландії. Також ми пояснювали, що може змінитися для українських біженців вже у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.