Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Гроші можуть бути в небезпеці: як захистити цифровий гаманець від шахраїв

Злочинці можуть використовувати багато методів, аби отримати доступ до ваших особистих даних

Колаж: Pro Гроші

Злочинці стають все винахідливішими

Колаж: Pro Гроші

Українці звикли розраховуватися майже завжди цифровим гаманцем, адже це зручно та швидко. Саме тому такий спосіб стає більш популярним. Однак саме цим і можуть скористатися шахраї. Тому варто вже зараз подбати про безпеку.

Пише 24 канал.

Чому цифровий гаманець потрібно захищати

Такий застосунок досить легкий у користуванні, адже він має майже всі ваші дані. Якщо цифровим гаманцем зможуть керувати кіберзлочинці, то вам доведеться анулювати всі картки й чекати на їх заміну. Також незнайомець матиме доступ до вашої персональної інформації.

Важливо, що цифровий гаманець може бути скомпрометований кібершахраями без вашого відома, і поки ви виявите, що це сталося – швидше за все, мине вже багато часу.

Щоб цього уникнути, перевіряйте щомісячні банківські виписки, стежте за транзакціями й підозрілими операціями. Злочинці стають все винахідливішими у своїх методах, тож варто завжди бути напоготові.

Як захиститися від шахраїв

Встановіть унікальний пароль на електронний гаманець. Це найдієвіший і найпростіший спосіб стримати кіберзлочинців. Важливо, щоб ця комбінація відрізнялася від пароля до вашого телефону і була випадковою. Якщо ви встановите дату дня народження, ювілею, домашню адресу, то злочинці легко зможуть дістатися до ваших грошей.

Регулярно оновлюйте програмне забезпечення. Розробники постійно знаходять і виправляють недоліки в безпеці, тому увімкніть автоматичне оновлення, щоб не пропускати нові релізи.

Завантажуйте додатки для електронних гаманців з офіційних сайтів. Переконайтеся, щоб всі програми були з офіційного магазину. В такому випадку ви точно не натрапите на шахраїв.

Будьте пильними під час оплати в інтернеті. Злочинці можуть використовувати багато методів, аби отримати доступ до ваших особистих даних. Тому під час оплати впевніться в надійності платформи чи сервісу. А для цього знайдіть інформацію про магазин та почитайте відгуки.

Як шахраї можуть взяти на вас кредит

Небезпека втратити гроші завжди існує. Інколи шахраї можуть скористатися даними, які навіть не стосуються ваших рахунків.

Читайте у нашому матеріалі, за допомогою якої інформації аферисти можуть взяти кредит на будь-кого.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як шахраї працюють під час повномасштабної війни в Україні. Також ми розповідали, як не натрапити на аферистів під час пошуку роботи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.