Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ощадбанк залишив пенсіонера без коштів для існування – що трапилося

Пенсіонер не може скористатися коштами, які щомісяця надходять на рахунок

Колаж: Pro Гроші

Пенсіонер скаржиться на неможливість зняти виплати з карти Ощадбанку

Колаж: Pro Гроші

На український комерційний банк надійшла скарга, що стосується пенсійних виплат. Клієнт похилого віку, якому забезпечення від держави надходило на карту, наразі не може ним скористатися.

Деталі повідомили на порталі "Мінфін" у розділі відгуків.

Згідно інформації користувача, пенсіонер є клієнтом Ощадбанку. Він отримував пенсійні виплати на карту, але вирішив її перевипустити у зв’язку із закінченням терміну дії. Замовлення було здійснене і виконане, проте нову карту чоловік не встиг забрати через початок повномасштабної війни в Україні.

Він терміново виїхав за кордон, карта з новим номером залишилася у відділенні Ощадбанку за місцем звернення. Коли прийшла черга отримати чергову пенсію, з'ясувалося, що попередня карта заблокована. Тобто виплати почали надходити на новостворений рахунок, якого на руках клієнта немає.

Після звернення у службу підтримки фінустанови пенсіонер отримав рекомендацію повернутися в Україну, щоб у відділені забрати свою карту. У тексті відгуку не уточнюється, в якому населеному пункті проживав чоловік, проте зазначена теза про "не дуже безпечну територію".

Як висновок, літня людина повинна покинути іншу країну, приїхати на колишнє місце проживання, забрати фізичну карту, і лише тоді з’явиться можливість користуватися власними фінансами. Тобто пенсія щомісяця надходитиме на рахунок, але зняти її неможливо.

"Саме так державний банк підтримує своїх пенсіонерів, які вимушено покинули рідні домівки, залишаючи їх без коштів для існування", – прокоментували ситуацію на порталі.

Що відповіли представники банку

Як зауважили в Ощадбанку, коли карта перевипускається з новим номером, попередня автоматично закривається. Щоб мати змогу користуватися коштами на рахунку, потрібно отримати нову карту у відділенні Ощадбанку. У цьому конкретному випадку – забрати її в Україні, повернувшись з-за кордону. Інших варіантів отримати доступ до фінансів немає.

На незручні умови та функціонал фінустанови неодноразово надходять скарги. Наприклад, нещодавно українець, який не є клієнтом Ощадбанку, хотів поповнити рахунок на мобільному телефоні через банкомат, але операція не здійснилася через технічну помилку. Гроші залишилися всередині пристрою, на телефон не надійшли. Проблема виявилася в тому, що для повернення коштів у відділені людина має обслуговуватися Ощадбанком.

Деякі люди незадоволені стягненням фінансів з клієнтів "ні за що". Неодноразово в українців знімали суму з карти за страховий поліс без згоди і попередження. Ця послуга була не потрібна більшості клієнтів, але без її оформлення здійснення інших операцій унеможливлювалося.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у клієнтів ПриватБанку зникають гроші з рахунків. Також ми повідомляли, що таке банківська скринька та для кого вона потрібна.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.