Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Дія" добавила цікаву функцію про Євробачення – що можна зробити в додатку

Рейтинг кандидатів сформується після 7 листопада, коли завершиться голосування

Колаж: Pro Гроші

"Дія" добавила можливість голосування за кандидата у судді на Нацвідбір Євробачення

Колаж: Pro Гроші

Невдовзі Україна дізнається імена артистів, які займуть крісла суддів на Національному відборі в міжнародний пісенний конкурс "Євробачення". Долучитися до вибору може будь-яка людина за допомогою додатку "Дія".

Про це повідомила пресслужба в Telegram-каналі.

Користувачам сервісу достатньо відкрити "Дію" на мобільному телефоні, авторизуватися та у вкладці "Послуги" обрати пункт меню "Опитування". У вікні, яке відкриється, з'явиться список кандидатів. Потрібно обрати одне ім'я артиста, який, на вашу думку, заслуговує зайняти суддівське крісло на Нацвідборі.

"Проголосуйте, щоб обрати справедливе журі. Адже судді Нацвідбору спільно з українцями визначатимуть, хто представить Україну на весь світ на Євробаченні-2023", – зазначено у повідомлені.

Голосування триватиме тиждень – до 7 листопада. Після його завершення буде сформовано рейтинг людей, які набрали найбільшу кількість голосів. Перша трійця стане переможцями та судитиме учасників конкурсу у грудні. Саме ці люди допоможуть знайти талановитих музикантів і співаків, які представлятимуть Україну у Великобританії.

До речі, пресслужба добавила, що опитування в додатку запускає Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України і Суспільним Мовленням, яке є членом Європейської мовної спілки.

Що відомо про Євробачення-2023

Через війну в Україні конкурс не зможуть провести у Києві, незважаючи на перемогу в 2022 році українського гурту Kalush Orchestra. Країни відправляться до Великобританії, де змагатимуться за перемогу. Наразі відомо, що кілька держав відмовилися від участі через велику суму обов'язкового вкладу. Мова про Північну Македонію, Чорногорію і Болгарію.

Український відбір організують у грудні, у столиці. Для більшої безпеки учасників та персоналу дійство буде відбуватися в укритті. Попередньою датою фіналу Національного відбору на Євробачення-2023 призначили 17 грудня.

За право представляти Україну змагатимуться 36 учасників, серед них – досить гучні та відомі більшості громадянам імена. Наприклад, 2TONE, DAYTON, Elysees, Havkа, Jerry Heil, Iana Kovaleva, Kozak Siromaha, Moisei, Olivan, Seréen, SKYLERR, SOWA, Tember Blanche, Лилу45, Мія Рамарі, Саша Фадєєва тощо.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Monobank відбувся масовий збій. Також ми повідомляли, що в Україні створять публічні точки Wi-Fi.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.