Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Фінансова допомога українцям у Хорватії: які виплати можна отримати та як

Це одноразова фінансова допомога, яка надається на одну людину чи на сім’ю

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати фінансову допомогу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Чимало українців з початку повномасштабного вторгнення виїхали за межі країни, аби врятувати своє життя. Ті громадяни, які поїхали до Хорватії та оформили статус біженця, можуть претендувати на певні виплати.

Про це пише Visit Ukraine.

Українські біженці можуть отримати одноразову фінансову допомогу. Виплата надається на одну людину чи на сім’ю. Ви отримаєте від 330 до 460 євро.

Гроші вам дадуть лише після співбесіди. Однак рішення про призначення фінансової допомоги залежить від того, чи є у вас родичі в Хорватії, чи друзі, чи влаштовані ви на роботу і який маєте рівень доходів.

Як оформити фінансову допомогу у Хорватії

Запит на одноразову фінансову допомогу можна подати черговому соціальному працівнику в Центрах прихистку та в закладах Колективного проживання.

Якщо ви проживаєте у приватному житлі – заявку можна подати в Центрі соціального захисту населення та його відділеннях у Хорватії. Адреси ви можете знайти за цим посиланням.

Яку ще допомогу можна отримати у Хорватії

Українським біженцям допомогу в цій країні надає також Червоний Хрест. Ви можете отримати їжу, одяг, ліки. Заявку можна оформити за посиланням.

Також допомогу продуктами та іншими необхідними речами надає організація Карітас. Їхні центри можна знайти біля кожного великого католицького Костелу.

Як ВПО отримати тимчасове житло

Раніше ми писали, що переселенці можуть стати в чергу на отримання тимчасового житла за місцем фактичного проживання.

Потреба в житлових приміщеннях визначається в розмірі не менше ніж 6 квадратних метрів на одну особу. Українці, які вимушено переїхали до інших регіонів, мають обов'язково подати заяву для взяття на облік осіб, що потребують житла для тимчасового проживання.

Після цього необхідно віднести заяву до уповноваженого органу саме в тому місці, де ви перебуваєте і знаходитеся на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб.

У разі, якщо ВПО не може особисто подати відповідну заяву, це можуть зробити її представники на основі письмової довіреності, завіреної в установленому законом порядку.

Також вам треба зібрати певний пакет документів, перелік яких можна переглянути за посиланням. Після того, як ви подасте їх до відповідного органу, варто чекати рішення щодо взяття ВПО на облік громадян, що потребують житла для тимчасового проживання, або про відмову у взятті на такий облік. Воно приймається протягом одного робочого дня.

Раніше ми писали про те, як українці купували житло під час війни. Також ми розповідали, яку компенсацію виплачують за зруйноване окупантами житло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.