Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар прокинувся? Що відбулося з курсом в обмінниках та банках

Фінансові ринки України переживають період змін, і українцям варто уважно за цим слідкувати

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Долар в Україні знову подорожчав

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні на валютному ринку спостерігається зворотній процес після того, як протягом понад місяця долар дешевшав. Вартість іноземної валюти в банках та обмінних пунктах зростає. Це відбувається у зв'язку з тим, що на 14 листопада Національний банк (НБУ) встановив новий обмінний курс американського долара на рівні 36,16 гривні за долар, що є на 8 більше, ніж у попередній день. Відповідно до цього фінансові установи реагують на зростання курсу іноземної валюти та встановлюють нові ціни.

Щодо поточного обмінного курсу долара для українців на сьогодні, 14 лютого, вам пропонує дізнатися сайт Pro Гроші ґрунтуючись на даних порталу "Мінфін".

Який курс долара пропонують в банках

З 20 жовтня в українських банках відбувалися коливання у бік зниження вартості долара. Найбільші зміни в показниках були в курсі купівлі іноземної валюти. Інколи, а саме 26 жовтня, 3,8 та 11 листопада на валютному ринку спостерігалися важливі зміни. В ці дати вартість американського долара демонструвала різкі зміни.

Коливання курсу долара в банках
Коливання курсу долара в банках
Фото: Мінфін

Однак вже з 13 листопада фінансові установи почали дотримуватися нової тенденції. Курс продажу іноземної валюти почав зростати, і наразі, 14 листопада, він становить 37,80 гривень за долар, що на 5 копійок більше, ніж вчора. А ось курс купівлі навпаки заспокоївся та вже кілька днів тримається на рівні 37,35 гривні за долар.

Що відбувається з курсом долара в обмінниках

В обмінних пунктах тенденція з подорожчанням іноземної валюти розпочалася 9 листопада. Фінансові установи кожного дня переглядають вартість американського долара. Інвалюта постійно дорожчає на кілька копійок. Це призвело до того, що 14 листопада українцям пропонують такі обмінні показники:

  • купівля – 37,70 гривень за долар (+0,02);
  • продаж – 37,81 гривні за долар (+0,05).

Динаміка зміни вартості долара в обмінниках
Динаміка зміни вартості долара в обмінниках
Фото: Мінфін

Які зміни на валютному ринку варто чекати на цьому тижні

На українському валютному ринку минулого тижня відбулися зміни в курсі долара. Спочатку відзначалася тенденція зниження, але подальший розвиток подій вивів іноземну валюту на шлях зростання. Чи очікувати подальших змін, чи краще готуватися до стабільної ситуації? Про це редакція сайту Pro Гроші розпитала економіста Олексія Плотнікова.

За словами фінансиста, на цьому тижні не передбачається раптових зрушень. Курс долара ймовірно залишиться на тому ж рівні, що був з 6 по 10 листопада. Рух іноземної валюти буде в межах тенденції, проявленої минулого тижня, з діапазоном 37-37,5 гривень за долар на готівковому ринку та 36,8 гривні на безготівковому. Так, курс долара ймовірно залишиться стабільним протягом цього тижня.

Плотніков також вказав, що наразі немає прогнозів щодо значних коливань попиту та пропозиції на валютному ринку, ймовірно, залишиться без змін. Тобто, українцям не варто очікувати раптових змін та поспішати з покупкою валюти.

Раніше економіст у коментарі сайту Pro Гроші розповів про фактори, які впливають на стабільність гривні. Також фінансист допоміг розібратися, як українцям не втратити гроші при коливанні курсу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.