Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар започаткував нову тенденцію? Що відбулося з курсом на початку тижня

Ті, хто планує придбати іноземну валюту, повинні бути уважними до динаміки курсу долара

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні встановили новий курс долара

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Валютний ринок України розпочав тиждень з нової тенденції. Курс американського долара почав дорожчати. Така ситуація може не задовольнити тих, хто планував придбати іноземну валюту.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, що відбулося з курсом долара 13 листопада.

Який офіційний курс долара

Національний банк України встановив на 13 листопада офіційний курс долара на рівні 36,07 гривень за долар. Це на 4 копійки дорожче, ніж минулого банківського дня.

Варто зазначити, що раніше Нацбанк постійно знижував вартість іноземної валюти. Це відбувалося на рівні кількох копійок.

Що відбувається з курсом долара в банках

Вплив офіційного курсу долара, який був встановлений Нацбанку, відчувається й в українських банках. Курс іноземної валюти відзначився зростанням, хоча протягом останніх кількох днів він був стабільним.

Тож, 13 листопада в фінансових установах подорожчав долар на 5 копійок у продажі та купівлі. Тому курсові показники тримаються на такому рівні:

  • купівля – 37,25 гривні за долар (+0,05);
  • продаж – 37,75 гривні за долар (+0,05).

Як українці можуть зменшити валютні коливання

В Україні курс долара коливається від різних факторів. Проте, доктор економічних наук Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші заявив, що українці та підприємства можуть самостійно захистити свої фінанси від негативних змін у вартості іноземної валюти.

Експерт рекомендує українцям створювати заощадження у різних валютах, переводячи частину грошей у євро, частину у долари та залишаючи частину в національній валюті. Такий підхід дозволить уникнути знецінення своїх заощаджень.

Щодо підприємців, експерт радить тримати гроші у товарі, а не в готівці, оскільки зміна співвідношення до долара призведе до зростання вартості товарів. Готівка ж не збільшиться, а, навпаки, може знецінитися, що обмежить її використання підприємцями для розрахунків та закупівель.

Раніше редакція сайту Pro Гроші дізналася в економіста, яких змін українцям варто чекати на валютному ринку до кінця 2023 року. Також ми повідомляли, який курс долара чекати на цьому тижні. Більше про валютний ринок читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.