Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Грядуть карколомні зміни? Який курс долара очікувати українцям наступного тижня

Заслужений економіст України розповів, як буде коливатися курс іноземної валюти наступного тижня

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Економіст розповів, що українцям не варто чекати значних змін на валютному ринку

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні на валютному ринку цього тижня відбулися певні зміни. Це стосується курсу долара, який спочатку дотримувався тенденції зниження, однак подальший розвиток подій вивів його на новий шлях – шлях зростання. Отже, чи варто українцям очікувати подальших змін на валютному ринку, або краще підготуватися до стабільної ситуації?

Про це редакція сайту Pro Гроші дізналася в доктора економічних наук, професора та заслуженого економіста України Олексія Плотнікова.

Що відбуватиметься з курсом долара наступного тижня

За висловами фінансового експерта, наступного тижня не слід очікувати раптових зрушень. Плотніков вважає, що ймовірно, курс долара залишиться на приблизно такому ж рівні, як і в період з 6 по 10 листопада.

Рух іноземної валюти буде у межах певної тенденції, що спостерігалася на цьому тижні. На готівковому ринку ця тенденція проявлятиметься в діапазоні 37-37,5 гривень за долар, а на безготівковому ринку – на рівні 36,8 гривні. Отже, ймовірно, що на цих показниках курс долара залишиться стабільним протягом наступного тижня.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Плотніков також зазначив, що на сьогодні відсутні прогнози щодо значного підвищення або зниження попиту та пропозиції на валютний ринок. Скоріш за все, так воно і залишиться.

Українцям, швидше за все, не варто очікувати раптових змін. Важливо розуміти, що немає ніяких передвісток кардинальних зрушень у фінансовому сегменті. Тому немає сенсу поспішати з покупкою валюти, – додав він.

Яких змін варто чекати на валютному ринку до кінця року

Валютний ринок завжди реагує на певні зміни в Україні та світі, особливо це помітно на коливанні курсу долара. Останнім часом було виявлено, що розрахунковий курс гривні на 1 січня 2024 року змінився з 40,2 гривні за долар на 38,6 гривні за долар.

Доктор економічних наук Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші вказав, що така зміна може характеризувати ситуацію на валютному ринку без жорсткого втручання регулятора. Щодо 2024 року, раніше планувалося установити курс долара на рівні 42 гривні, але тепер цей показник знизився до 40-40,2 гривні.

Фінансист підкреслив, що ситуація на валютному ринку залежить від численних факторів і може змінюватися, особливо в умовах невизначеності та міжнародних ризиків. Він також вказав, що офіційний курс долара в Україні ймовірно не опуститься нижче 36 гривень, враховуючи попередній фіксований курс на рівні 36,6 гривні.

Раніше ми дізналися в заслуженого економіста України, як не втратити гроші при інвестуванні в іноземну валюту. Також ми повідомляли, що очікувати від постійного зниження курсу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.