Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар "пішов на дно"? Що відбувається з курсом в обмінниках та на чорному ринку

Американська валюта в Україні відзначається невеликим, але стабільним зниженням курсу

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В обмінниках змінився курс долара

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Американська валюта вже котрий день поспіль демонструє приємну тенденцію для населення. Після досягнення піка 26 вересня, курс долара почав знижуватися в обмінниках. Проте на чорному ринку відбулося незначне підвищення.

Сайт Pro Гроші пропонує розібратися, що відбувається з курсом іноземної валюти в обмінних пунктах та на чорному ринку.

Який курс долара пропонують в обмінниках

Станом на 28 вересня, долар в обмінниках зазнав змін, але несуттєвих. Фінансові установи купують долари за 38,05 гривень (-0,04), тоді як продаж становить 38,20 гривень (-0,02).

Варто зазначити, що початок цього тижня супроводжувався збільшенням вартості долара. 26 вересня був день піка курсу, коли українцям пропонували придбати долар за 38,29 гривні та продати його за 38,16 гривні. З того часу відбувся певний спад, хоча він не є значущим.

Що відбувається з курсом долара на чорному ринку

Середній курс купівлі іноземної валюти склав 38,15 гривні, що на 3 копійки дорожче, ніж учора. А ось продавати долар приватні особи продовжують за вчорашнім курсом, який становив 38,20 гривень.

Що буде з курсом долара на цьому тижні

Раніше редакція сайту Pro Гроші зверталася до доктора економічних наук Олексія Плотнікова та члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, щоб дізнатися, яка долю може спіткати курс долара на поточному тижні. Експерти висловили єдину думку, що українцям не слід очікувати раптових та значних змін у показниках курсу. Проте вони підкреслили, що в разі непередбачуваних обставин можуть відбутися значущі коливання.

Наприклад, курс долара може значно збільшитися, якщо Україна припинить отримувати фінансову підтримку від міжнародних партнерів. Проте наразі немає ознак такого сценарію, і тому можна очікувати, що вартість іноземної валюти продовжить коливатися в межах свого коридору, який становить від 37,5 до 38 гривень за долар.

Раніше ми повідомляли, яка іноземна валюта стала популярною серед українців. Також ми розбиралися з економістом, чому населення надає перевагу саме долару, а не іншій валюті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.