Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як купувати долари в ПриватБанку та Ощадбанку – повний гід

Розповідаємо, які є правила купівлі іноземної валюти в касах українських банків та як українці можуть обміняти гривні на долари

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть купити долари особисто відвідавши відділення банку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Обмін валют в Україні можна здійснювати кількома способами: звернувшися до спеціалізованих обмінних пунктів, в касах українських банках або на чорному ринку. Здебільшого українці для купівлі іноземної валюти обирають саме банківські установи, адже рівень безпеки проведення операції там найвищий. Однак, перед тим як йти міняти валюту, у багатьох людей виникають додаткові питання, наприклад, чи є в банках якісь особливі правила купівлі доларів або євро, чи потрібні документи тощо.

Тому сайт Pro Гроші вирішив розібратися, як купувати іноземну валюту в українських банках.

ПриватБанк


Для того, аби купити долари або іншу валюту в цьому банку, потрібно дотримуватися простих правил. Насамперед обмін гривні на долари/євро здійснюється в порядку живої черги або за допомогою замовлення іноземної валюти через онлайн-банкінг.

Якщо ви прийшли до відділення фінустанови й вам потрібно купити валюту тут і зараз, то потрібно:

  • звернутися до каси банку;
  • запитати чи є в наявності необхідна вам валюта;
  • після цього провести валютно-обмінну операцію.

Важливо, що є певні обмеження по обміну валюти. Якщо сума не перевищує 400 тис. грн в еквіваленті, то вам не потрібно пред'являти жодні документи для посвідчення особи. Однак, у разі, якщо сума операції сягатиме понад зазначену позначку, тоді працівник банку може попросити надати певні документи, а саме паспорт та ІНН.

Також наприкінці серпня клієнтам ПриватБанку дозволили купувати іноземну валюту онлайн за допомогою мобільного додатку. Це можна зробити виконавши кілька простих кроків:

  • зайти в мобільний додаток;
  • натиснути на курс валют (в верхній частині головної сторінки);
  • обрати необхідну валюту;
  • ввести суму;
  • натиснути кнопку "Купити";
  • у новому вікні обрати банківську карту, з якої буде знято гривні, та банківську карту, на яку буде зараховано валюту.

Ощадбанк


Принцип купівлі готівкової іноземної валюти в касах цього банку зовсім не відрізняється від попереднього. Якщо ви обрали саме Ощадбанк для обміну гривні на долари або іншу валюту, вам також потрібно відвідати відділення фінустанови, дізнатися наявність необхідної валюти та після цього виконати операцію з обміну.

Ба більше, там також діють ідентичні обмеження обміну валют. Ви можете вільно купувати валюту, яка в сумі не перевищує 400 тис. грн в еквіваленті, в іншому разі знадобляться документи, які підтверджують вашу особу.

Як і в більшості інших банків, тут також можна придбати валюту онлайн за допомогою мобільного додатку Ощад24. Для цього потрібно:

  • зайти в онлайн-банкінг;
  • в головному меню обрати пункт "Перекази" та натиснути на категорію "Перекази між картками" та "Між власними картками";
  • у полі "Картка відправника" потрібно обрати ту картку, з якої ви хочете зняти гривні для обміну;
  • у полі "Картка одержувача" потрібно обрати валютну картку, на яку будуть зараховані долари або інша валюта;
  • вказати необхідну суму;
  • підтвердити здійснення операції.

Таким чином, якщо купувати іноземну валюту особисто в банку, то правила для всіх фінустанов однакові й далі рішення лише за клієнтами банку, де саме вони хочуть здійснювати обмін валют.

Раніше ми розповідали, що буде з курсом долара протягом цього тижня. Також ми писали, як замовити долари в різних українських банках. Більше про валютний ринок в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.