Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар демонструє нову тенденцію: що відбувається з курсом на початку тижня

Коливання на ринку валют свідчать про те, що курс долара в Україні залишається вразливим до зовнішніх та внутрішніх факторів

Фото: Pexels

В Україні встановили новий курс долара

Фото: Pexels

Після вихідних курс долара на українському валютному ринку демонструє нову тенденцію. Станом на 23 жовтня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 36,54 грн/дол., що свідчить про зниження вартості іноземної валюти на 7 копійок порівняно з попереднім банківським днем. Однак на чорному ринку та в фінустановах курсові показники зовсім інші.

Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Який курс долара пропонують банки

У понеділок, 23 жовтня, банки пропонують клієнтам середній курс купівлі долара, який наближений до офіційного. Населення може продати іноземну валюту по 37,50 грн/дол., що на 10 копійок дорожче, як порівняти з попереднім банківським днем. Однак, важливо відзначити, що ціна для купівлі американського долара населенням в українських банках залишається сталою на рівні 38,15 грн/дол.

Що відбувається з курсом долара на чорному ринку

Чорний ринок, як завжди, демонструє власну динаміку. Після вихідних, тут також було відзначено певні коливання. Середній курс купівлі на чорному ринку знизився на 1 копійку й становить 38,09 грн/дол. Однак, середня вартість продажу долара зросла на 10 копійок і тепер становить 38,10 грн/дол.

Яких змін на валютному ринку чекати на цьому тижні

Редакція сайту Pro Гроші спитала у доктора економічних наук, професора і заслуженого економіста України Олексія Плотнікова, що буде відбуватися з курсом долара на цьому тижні. І він розповів, що українцям не варто готуватися до різких змін.

"На мою думку, немає обґрунтованих підстав очікувати різкі та несподівані зміни як на банківському, так і на готівковому ринку", – повідомив Олексій Плотніков.

За словами заслуженого економіста України, на цьому тижні курс долара продовжить коливатися вниз та вгору. Однак це буде відбуватися в межах кількох копійок. Значні зміни можуть відбутися вже в листопаді.

Раніше ми повідомляли, чому для деяких українців обмін валюти може стати проблемою. Також сайт Pro Гроші дізнався в економіста, де людям вигідно купувати американські долари.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.