Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Діти в Україні можуть отримати 10 000 грн допомоги – які умови надання виплат

Гроші виплачують дітям по всій території України для забезпечення медичними послугами, психологічною підтримкою та іншими цільовими потребами

Фото: УНІАН, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Дітям, які отримали поранення внаслідок війни, виплачують 10 000 грн

Фото: УНІАН, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Українські діти, які постраждали від війни – отримали поранення чи інші ушкодження здоров’я – можуть розраховувати на багатоцільову грошову допомогу. Її виплачують одноразово після подання заявки та заповнення анкети. Кошти дають родинам по всій Україні.

Про це йдеться на сайті організації "СОС Дитячі Містечка в Україні".

Протягом більш як півтора року повномасштабної війни сотні дітей зазнали тілесних ушкоджень. Вони потребують медичної та психологічної допомоги, реабілітації тощо. Тож для забезпечення їх відповідними послугами діє програма багатоцільової підтримки. Звернутися можуть сім’ї, які перебувають на території України або за її межами.

Організація виплачує 10 000 грн на дитину, яка отримала поранення, одноразово. Ці кошти можна витратити на необхідні медичні послуги, в тому числі – діагностування, протезування, хірургічні операції, медикаментозне лікування тощо. Також у межах програми допомоги надаються:

  • супровід в оформленні інвалідності, соціальних виплат та інших спеціальних статусів;
  • консультації з юридичних та соціальних питань;
  • психологічна підтримка дітей, батьків та інших членів родини.

Метою проєкту є "забезпечення, організація, сприяння і супровід надання медичних, соціальних, освітніх, реабілітаційних та інших послуг відповідно до потреб дітей і сімей, підвищення батьківського потенціалу, попередження інституціалізації дітей-сиріт, які отримали ушкодження здоров’я внаслідок воєнних дій".

Для успішного затвердження виплати необхідно надати підтвердження факту поранення у вигляді медичної виписки та довідки від Національної поліції або витягу про внесення випадку до Єдиного реєстру досудових розслідувань (за наявністю).

Допомога на дітей у Польщі

Раніше ми розповідали, що в сусідній державі надають цільову грошову допомогу родинам на закупівлю шкільного приладдя, тобто на підготовку до нового навчального року. Прийом заявок триватиме до кінця листопада в рамках програми Dobry start ("300+"). Йдеться про виплати в розмірі 300 злотих (2 769,40 грн).

Звернутися по кошти мають право лише батьки дитини, законні опікуни та фактичні опікуни, які доглядають за неповнолітнім і мають спеціальний дозвіл від польського суду.

Також допомога на шкільні товари надається повнолітнім особам, які навчаються і перебувають на утриманні батьків. Існують вікові обмеження: діти від 7 до 20 років або особи з інвалідністю від 7 до 24 років. Фінансова підтримка не може бути використана на щось, окрім канцелярських приладів, товарів для навчання та шкільного одягу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, хто з українців може отримувати 10 000 грн щомісяця у Чехії. Також ми повідомляли, що для ВПО створили комплексну програму підтримки й розповідали, яку допомогу вона пропонує.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.