Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяким українцям відкрили реєстрацію на фінансові виплати – які умови допомоги

Розмір грошової допомоги призначається індивідуально залежно від життєвих обставин, в яких опинилася людина

Фото: УНІАН

Деякий українцям будуть виплачувати нову фінансову підтримку

Фото: УНІАН

Асоціація правників України спільно з благодійним фондом "Добрі серця для України" приймає заявки на виплату фінансової допомоги постраждалим від війни. Кошти призначають юристам, які потребують підтримки на лікування, забезпечення базових потреб, оренду житла тощо.

Деталі доступні на сторінці реєстрації.

Щоб стати претендентом на виплати, необхідно заповнити онлайн-анкету. Звернення буде розглядати Наглядовий комітет Програми підтримки правників, який на основі індивідуальних життєвих обставин призначить розмір допомоги. Зауважимо, підтримка доступна не лише членам АПУ, а всім представникам професії. Але пріоритет матимуть саме члени Асоціації.

Отримати фінанси можуть працівники юридичної сфери, які постраждали внаслідок повномасштабної війни. У перелік категорій входять:

  • внутрішньо переміщені особи;
  • люди, у яких пошкоджене чи знищене житло;
  • особи, які втратити членів сім’ї через воєнні дії;
  • українці з проблемами зі здоров’ям внаслідок війни.

Під час заповнення онлайн-анкети необхідно вказати персональні дані та надати підтверджувальні документи. Організатори мають знати повне ім’я претендента на виплати, його номер мобільного телефону, адресу проживання, а також назву закладу вищої освіти, в якому юрист отримав диплом. Надати потрібно:

  • копії диплому;
  • копії документів, що підтверджують право юридичної діяльності (нотаріальне посвідчення тощо);
  • документи, які доводять складні життєві обставини, наприклад, довідку ВПО, медичний висновок, акт пошкодження майна та ін. за потреби;
  • відскановану заявку на отримання фінансової допомоги, засвідчену особистим підписом.

Також важливо вказати, чи є претендент членом Асоціації правників України.

Українцям почали виплачувати компенсації

Раніше ми розповідали, що 1 листопада українцям почали видавати житлові сертифікати в рамках державної програми "єВідновлення". Завдяки їй постраждалі від війни люди, чиї оселі було зруйноване або пошкоджено внаслідок бойових дій, зможуть отримати компенсацію.

Як уточнила голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, відколи почали приймати заявки на виплати, надійшло понад 4 300 звернень від власників повністю зруйнованої нерухомості. Половина заявок припадає на Харківську область, на другому місці – Київщина.

За результатами вже проведених обстежень сформовано майже 200 житлових сертифікатів. Вони потрібні для купівлі нової оселі на вибір українців у будь-якому населеному пункті. Також можна обміняти сертифікат на гроші та самостійно збудувати будинок за власній земельній ділянці. Єдиною умовою в рамках держпрограми є заборона продажу нерухомості протягом 5 років.

Раніше сайт Pro Гроші писав, кому відкрили реєстрацію на нову фінансову допомогу. Також ми повідомляли, що заявки приймають до 10 листопада і розповідали, хто може зареєструватися на нові виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.