Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Сім’ям виплатять по 43 200 грн: хто може отримати кошти та як подати заявку

Організація виплачує багатоцільову фінансову допомогу переселенцям, які проживають у кількох територіальних громадах

Фото: УНІАН

ВПО можуть отримати фінансову допомогу в Івано-Франківську

Фото: УНІАН

Некомерційна організація "Карітас Івано-Франківськ" нагадала українцям, що продовжує приймати заявки на виплату грошової допомоги. Внутрішньо переміщені особи повинні пройти реєстрацію, заповнивши анкету, якщо відповідають визначеним критеріям вразливості.

Про це йдеться на сторінці організації в Facebook.

ВПО можуть розраховувати на багатоцільову фінансову підтримку, якщо проживають в Івано-Франківській області та мають різні критерії вразливості, зокрема:

  • сім’ю евакуювали з території, яка станом на момент реєстрації є зоною проведення бойових дій;
  • домогосподарство очолює жінка з різних причин (вдова, одинока матір, розлучена жінка тощо) та має підтверджувальні документи, або жінка доглядає за інвалідом з дитинства I чи II групи;
  • в сім’ї є неповнолітні діти, особа з інвалідністю з дитинства 1 чи 2 групи, дитина з інвалідністю або людина з важкими фізичними чи психічними проблемами;
  • дохід домогосподарства не перевищує 5 860 грн в місяць на одного члена сім’ї (включно з виплатами ВПО) та є довідка про фінансовий стан;
  • ніхто з родини за останні 3 місяці не отримував кошти від інших благодійних організацій.

Важливо розуміти, що виплати призначать лише тим переселенцям, які одночасно відповідають всім указаним критеріям. Також необхідно мешкати в Тисменицькій, Ямницькій, Єзупільській, Угринівській чи Загвіздянській територіальній громаді.

Фінансову підтримку виплачують в розмірі 10 800 грн на людину, але кошти можуть мати до 4 осіб з родини. Тобто максимальна сума допомоги на сім’ю становить 43 200 грн. Для реєстрації потрібно заповнити заявку за посиланням. Після цього з кандидатом вийде на зв'язок представник організації та розповість детальніше про подальші дії. Зокрема, призначить час для заповнення і подання необхідних документів.

Гранти на культурні заходи

Раніше ми розповідали, що багатьом внутрішнім переселенцям буває важко інтегруватися у нове середовище після переїзду. Щоб допомогти людям звикнути до іншого місця та познайомити з можливостями, в рамках програми "Culture Helps/Культура допомагає" виділяють гранти у розмірі від 2 до 5 тисяч євро.

Їх можуть отримати громадські активісти, які працюватимуть з дорослими та дітьми, використовуючи культурні заходи. Наприклад, можна організовувати:

  • вокршопи;
  • спільну творчу активність;
  • освітні проєкти;
  • арттерапію тощо.

За допомогою таких активностей ВПО будуть знайомитися з новим оточенням і швидше звикнуть до змін у житті. Прийом заявок на отримання гранту здійснюватимуть до 5 листопада включно. Результати відбору стануть відомі не раніше 15 грудня, а проведення заходів заплановане на період з 15 січня по 15 квітня 2024 року.

Пріоритет під час розгляду заявок матимуть активісти, які запропонують експериментальний підхід до завдання, залучатимуть як дорослих, так і дітей, будуть фокусуватися на ВПО та біженцях за кордоном. Розмір гранту залежить від ідейних вимог та призначається індивідуально.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк виплатить грошову допомогу українцям і розповідав, хто та скільки зможе отримати. Також ми повідомляли, що десятки тисяч ВПО залишилися без фінансової допомоги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.