Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці не отримають гроші від Червоного Хреста – кого стосується

Дана категорія осіб може отримати допомогу у розмірі 4 000 гривень протягом певного періоду

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Заявки на допомогу тимчасово не приймають

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Червоний Хрест в Україні тимчасово перестав виплачувати гроші ветеранам І чи II групи інвалідності внаслідок війни. Подача приймання заявок на допомогу тимчасово зупинилася.

Про це пише golos.ua.

Ветерани, які встигли подати заявки, отримають 16 000 гривень. Приймання заявок стартувало 16 лютого. Однак наразі заявки вже не приймають.

На сьогодні працівники фонду обробляють заявки та займуться нарахуванням виплат інвалідам. Потім розпочнеться другий етап оформлення заяв для наступних 15 тисяч осіб.

Дату, коли приймання заявок розпочнеться знову, громадянам повідомлять пізніше.

Даній категорії осіб будуть виплачувати допомогу у розмірі 4 000 гривень на місяць протягом чотирьох місяців. Ці виплати не залежать від отримання інших видів допомоги.

Жителі, яких територій також можуть отримати допомогу від Червоного Хреста

Раніше ми вже писали про те, що жителі деокупованих територій Донецької, Харківської та Херсонської областей продовжують отримувати по 1 200 гривень разової грошової допомоги від Червоного Хреста.

"Разом із Червоним Хрестом ми почали здійснювати перші виплати готівкою. Кожна людина отримає по 1 200 грн безповоротної допомоги. На цей проєкт може бути залучено пів мільярда гривень. Робимо усе, щоб люди якнайшвидше їх отримали", – повідомила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Фінансову допомогу від Червоного Хреста в деокуповані міста доставляє Укрпошта. Детальніше про гроші для деокупованих територій України читайте у нашому матеріалі за посиланням.

Як не натрапити на шахраїв під час пошуку допомоги

Також ми вже писали про те, що через велику кількість різних програм виплат грошової допомоги, що впроваджуються на території України, почастішали випадки електронного шахрайства.

Для того, щоб не попастися на хитрощі шахраїв, треба:

  • не передавати третім особам або через інтернет дані банківських карток, особистих рахунків, CVV-код чи іншу важливу для здійснення оплат інформацію. Будь-які дані про банківський рахунок дають можливість шахраям скористатись вашими коштами;
  • не переходити за підозрілими посиланнями. Перевіряйте інформацію на правдивість. Посилання на Приват24, Дію, єПідтримку, Telegram-боти тощо – це шахрайські посилання. Єдиний офіційний ресурс для отримання допомоги онлайн – це сайт єДопомога.

Раніше сайт Рro Гроші вже писав про те, чи можуть внутрішньо переміщені особи (ВПО) отримати пільгу на тимчасове житло та якою вона буде. Також ми розповідали, чому виплати для ВПО можуть затримуватися в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.