Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

25 000 грн від Червоного Хреста: хто може отримати грошову допомогу

Розповідаємо, жителі якої громади можуть отримати фінансову допомогу від міжнародної організації

Фото: Червоний Хрест України, Telegram/Zelenskiy. Колаж: Pro Гроші

Українцям виплатять допомогу від Червоного Хреста

Фото: Червоний Хрест України, Telegram/Zelenskiy. Колаж: Pro Гроші

Жителі Харківщини, які постраждали внаслідок воєнних дій, можуть отримати фінансову допомогу від Червоного Хреста. Насамперед це стосується мешканців Борівської громади. Міжнародний комітет готовий надати їм допомогу в розмірі до 25 000 грн.

Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію від Борівської селищної ради.

Хто може отримати допомогу

Фінансову допомогу надаватимуть:

  • тим, хто отримав поранення внаслідок бойових дій;
  • сім’ям загиблих мирних мешканців;
  • тим, чиє житло зруйноване у результаті бойових дій.

Міжнародний Комітет готовий надати грошову допомогу жителям громади у розмірі до 25 000 грн у разі знищення через бойові дії житла. Тим, хто отримав поранення чи втратив близьких через повномасштабне вторгнення Росії на територію України, планують надати 10 000 – 15 000 грн.

Жителі, яких територій також можуть отримати допомогу від Червоного Хреста

Жителі деокупованих територій Донецької, Харківської та Херсонської областей продовжують отримувати по 1 200 гривень разової грошової допомоги від Червоного Хреста.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Разом із Червоним Хрестом ми почали здійснювати перші виплати готівкою. Кожна людина отримає по 1 200 грн безповоротної допомоги. На цей проєкт може бути залучено пів мільярда гривень. Робимо усе, щоб люди якнайшвидше їх отримали", – повідомила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Фінансову допомогу від Червоного Хреста в деокуповані міста доставляє Укрпошта.

Як не натрапити на шахраїв під час пошуку фінансової допомоги

У зв’язку з великою кількістю різних програм виплат грошової допомоги, що впроваджуються на території України, почастішали випадки електронного шахрайства.

Для того щоб не попастися на хитрощі шахраїв, українців просять дотримуватися таких порад:

  • Не передавати третім особам або через інтернет дані банківських карток, особистих рахунків, CVV-код чи іншу важливу для здійснення оплат інформацію. Будь-які дані про банківський рахунок дають можливість шахраям скористатись вашими коштами.
  • Не переходити за підозрілими посиланнями. Перевіряйте інформацію на правдивість. Посилання на Приват24, Дію, єПідтримку, Telegram-боти тощо – це шахрайські посилання. Єдиний офіційний ресурс для отримання допомоги онлайн – це сайт єДопомога.

В Управлінні Верховного комісара ООН наголошують, що не дають жодних посилань на банківські системи та не співпрацюють з банківськими установами.

"Посилання на будь-який банк – це ШАХРАЇ та спроба вкрасти ваші гроші! Будьте пильними та обережними!", – попереджають українців.

Також важливо пам'ятати, що працівники банківських установ не консультують з питань виплат чи будь-яких інших питань у соціальних мережах та месенджерах. Якщо вам написала людина під виглядом банківського працівника – це шахраї. В жодному разі цим людям не можна передавати жодної інформації.

Раніше сайт Рro Гроші писав, чи можуть внутрішньо переміщені особи (ВПО) отримати пільгу на тимчасове житло. Також ми розповідали, чому виплати для ВПО можуть затримуватися.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.