Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Фінансова допомога від Червоного Хреста: хто і скільки може отримати

Понад 11 тисяч жителів звільнених територій вже отримали виплати

Фото: Facebook/Червоний Хрест України, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Усім мешканцям звільнених населених пунктів нададуть фінансову допомогу

Фото: Facebook/Червоний Хрест України, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Жителі деокупованих територій Донецької, Харківської та Херсонської областей продовжують отримувати по 1 200 гривень разової грошової допомоги від Червоного Хреста. У звільнених від російських військ населених пунктах людям вже виплатили близько 14,9 млн гривень.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Разом із Червоним Хрестом ми почали здійснювати перші виплати готівкою. Кожна людина отримає по 1 200 грн безповоротної допомоги. На цей проєкт може бути залучено пів мільярда гривень. Робимо усе, щоб люди якнайшвидше їх отримали", – повідомила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Найбільше людей отримали виплати на Харківщині. Майже 13,2 млн гривень отримали понад 11 тис. мешканців 40 населених пунктів.

Понад 700 мешканців Херсонщини отримали кошти на загальну суму 900 тис. гривень.

Протягом останніх днів допомогу від Червоного Хреста видають жителям таких населених пунктів як Нова Шестірня, Рівнопілля, Розівка, Світлівка, Микільське, Нововоронцовка.

800 тис. гривень вже виділили на грошову допомогу жителям Донецької області. Зокрема виплати вже отримали мешканці звільненого Лиману та Святогірська.

Фінансову допомогу від Червоного Хреста в деокуповані міста доставляє Укрпошта.

Хто може отримати соціальні виплати від Мінсоцполітики

Більшість українців опинилося у скрутному становищі після початку війни з Росією. У зв'язку з цим Міністерство соціальної політики України оголосило про запровадження універсальної соціальної допомоги.

Наразі в Мінсоцполітики вже працюють над законопроєктом, та протягом осені планують подати його до Верховної Ради. Якщо він буде ухвалений, то вже у квітні буде можливість отримати виплати. Читайте, хто зможе отримати соціальну допомогу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як не натрапити на шахраїв при пошуках грошової допомоги. Також ми розповідали, як отримати компенсаційні виплати за зруйноване житло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.