Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк, Ощадбанк, ПУМБ – де вигідніше відкрити пенсійну картку

Розбираємося, які умови для відкриття пенсійної чи іншої соціальної картки пропонують українські фінансові установи

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Умови оформлення пенсійної картки в різних банках України

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні приблизно 90% всіх пенсіонерів отримують грошове забезпечення на банківські картки двох найбільших державних фінустанов – ПриватБанку та Ощадбанку. Люди обирають, де оформити пенсійний рахунок, на основі низки факторів: хтось з огляду на розвинену мережу банкоматів, хтось – через вигідні умови обслуговування.

Сайт Pro Гроші вирішив розібратися, у якому банку пенсіонерам краще отримати картку для грошових нарахувань.

Зміст
1.Що має впливати на вибір українців
2.ПриватБанк
3.Ощадбанк
4.ПУМБ
5.Який відсоток на залишок в інших банках

Що має впливати на вибір українців

Під час вибору варто звернути увагу на кілька особливостей. Найперше – чи є можливість відкрити пластикову карту разом із рахунком. Деякі фінансові установи пропонують лише пенсійний рахунок, тому клієнтам доводиться щомісяця ходити у відділення та забирати кошти на касі.

По-друге, бажано врахувати кількість банкоматів у населеному пункті, в якому проживаєте. Користування установкою вашого банку дозволить знімати суми без комісії. По-третє, дізнайтеся ставку, за якою нараховуються відсотки на залишок коштів на рахунку.

Наостанок поцікавтеся, чи пропонує банк видачу додаткової картки для родичів (стає в пригоді пенсіонерам, які хочуть уникнути походів за готівкою).

ПриватБанк

Випуск картки безплатний, але тільки в обсязі 6 штук на рік. Далі вартість становитиме 100 грн за послугу. Комісії за зняття в будь-якому банкоматі України немає, за кордоном доведеться платити 2% від суми. Вартість поповнення картки в Приват24 безготівковим платежем, через термінал самообслуговування, касу чи від третіх осіб становить 0,5% від суми.

Оплата карткою на відкриті у ПриватБанку рахунки:

  • у касі – 0,5%;
  • телефоном – 0,5% + 5 грн;
  • у зоні самообслуговування – 0,5 грн.

У протилежному випадку (коли рахунок не в ПриватБанку) оплата така:

  • у касі – 1% (мін. 3 грн) за послугу;
  • телефоном – 5 грн + 1% (мін. 5 грн);
  • у Приват24 – 3 грн.

Грошовий переказ на картку іншого банку України коштує 1% (мін. 5 грн) + 3% в рахунок кредитних коштів. Для закордонної установи плата дорівнює 2% (мін. 50 грн) + 3% в рахунок кредитних коштів.

Можливість оформити пенсійну картку мають українці, які вийшли за пенсію за віком чи стажем роботи, інваліди – отримувачі соціальні допомоги через ПФУ, діти без батьків та опікунів, військові пенсіонери.

Ощадбанк

Випуск і перевипуск безплатний, картка діє до 5 років (для порівняння, у ПриватБанку термін становить 4 роки). У банкоматах Ощадбанку знімати готівку можна без комісії, в установках інших банків України – 1% від суми + 5 грн (до 10 000 грн комісії немає). За кордоном користування банкоматом обійдеться в 1,5% від суми + 35 грн

Тарифи на перекази:

  • безготівковий на рахунок в Ощадбанку чи іншого банку – 1% + 5 грн;
  • через термінал або банкомат на рахунок в Ощадбанку – 0,20% + 2 грн;
  • через Ощад24/7: безготівковий на рахунки фінустанови – 3 грн, на рахунки інших банків – 1% + 5 грн.

За інформування про операції (SMS-банкінг) на картці клієнти платять 10 грн. У ПриватБанку ця послуга безплатна.

ПУМБ

Пропонує лояльні умови обслуговування та користування соціальною карткою "всеКАРТА". Клієнти отримують такі безоплатні послуги:

  • відкриття рахунку;
  • випуск картки (іменної та іменної) на власника чи довірену особу;
  • SMS-банкінг;
  • випуск віртуальної картки через мобільний додаток ПУМБ Online;
  • поповнення через касу або термінал ПУМБ, безготівковим способом;
  • зняття готівки в банкоматах по Україні;
  • перекази на картки будь-яких банків через ПУМБ Online;
  • оплата комунальних послуг;
  • поповнення рахунків мобільних операторів.

Єдине, за що доводиться платити – випуск додаткової картки. Коштує послуга 150 грн. Також клієнти мають можливість регулярно отримувати дохід завдяки виплаті до 7% на залишок коштів із депозитом "Вільний".

Який відсоток на залишок в інших банках

Для пенсіонерів ця послуга є чудовою можливістю отримувати невеликий пасивний дохід. Наприклад, з карткою Таскомбанку на залишок власних коштів нараховуватимуть 7%, а також 1% кешбеку за розрахунки в аптеках.

Клієнти Глобус Банку можуть збільшувати суму на рахунку завдяки 10% річних. Серед переваг користування карткою – безплатне зняття готівки по Україні.

ОТП Банк нараховує 5% річних на залишок до 50 тисяч грн. Плюс дає одноразову знижку в розмірі 300 грн на купівлю ліків і вітамінів.

Нарешті, власники картки Юнекс Банку будуть отримувати дохід з 3,5% річних.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк здивував нововведенням і розповідали, що змінилося для клієнтів з 1 серпня. Також ми повідомляли, що в відділеннях Ощадбанку клієнтам можуть не видати картки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.