Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Далі буде дорожче? Скільки коштує підготуватися до блекауту

Якщо цьогорічна зима буде тепла, то Україна пройде цей сезон без великих проблем та потрясінь, однак може бути й кардинально протилежний сценарій подій

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці готуються до зими

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українців попереджають про можливі відключення світла цією зимою та навіть блекаути. Саме тому важливо вже зараз до них готуватися. Адже разом зі світлом у вас може зникнути опалення та припинитися водопостачання.

Сайт Pro Гроші розповідає, у скільки українцям обійдеться підготовка до зими.

Вам необхідно придбати вже зараз:

На теплому одязі можна зекономити, адже якісь речі вдасться знайти в шафі. Отже, всього весь цей базовий перелік речей вам обійдеться у 1 594 гривні.

Однак не забувайте, що до даного списку також варто додати ліки (особливо важливі для вас препарати) та їжу тривалого зберігання на тиждень. Її підбирайте також в залежності від ваших потреб. Тому важливо розуміти, що кінцева сума може збільшуватися.

Які регіони можуть опинитися під загрозою тривалих відключень світла


Раніше ми вже розповідали вам про те, що найдовше можуть залишатися без світла Київська, Одеська та Львівська області. Насамперед тривалі відключення в цих регіонах залежатимуть від технічного стану обленерго.

Як пояснив голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко, наразі там є величезні проблеми. Дані мережі не витримували додаткового навантаження ще до початку повномасштабної війни. А обстріли, руйнування генерації та трансформаторних підстанцій лише погіршили ситуацію.

Однак для всієї країни є два сценарії проходження майбутньої зими з відключеннями світла.

  • Оптимістичний – якщо на вулиці буде досить тепла зима, як минулого року, то Україна пройде цей сезон без великих проблем та потрясінь.
  • Песимістичний – якщо холоди будуть тривалими, коли температура сягатиме від -10°C до -20°C протягом двох-трьох тижнів, тоді українцям буде дуже складно і з легкістю зиму точно пережити не вдасться.

Якщо вас зацікавила тема про майбутні можливі відключення світла, то більше інформації ви зможете прочитати в нашому ексклюзивному матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже розповідав вам про те, скільки доведеться платити за комуналку після чергового підвищення тарифів. Також вас може зацікавити інформація про те, як підготувати власну оселю до майбутнього опалювального сезону в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.