Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни вражають – скільки коштують найдорожчі продукти в Goodwine та АТБ

Ми зібрали для вас список продуктів, які коштують найдорожче та порахували, скільки ви можете витратити за один похід в магазин

Фото: УНІАН

Українці витрачають гроші на продукти

Фото: УНІАН

Люди вже звикли до цінових гойдалок на ринку від початку повномасштабного вторгнення. Оновлення цих показників відбувається ледь не щодня. Однак не варто забувати й про те, що ціни можуть відрізнятися в залежності від магазину в якому ви купуєте продукти.

Сайт Pro Гроші вирішив дізнатися скільки коштують продукти в магазині Goodwine та АТБ.

Для даного порівняння ми обрали найдорожчі товари у даних мережах та склали список разом з цінами, де зможемо порахувати у скільки вам обійдеться один похід до магазину.

Goodwine

Хлібці – 299 гривень за 100 г;

Рис – 258 гривень за 500 г;

Оливкова олія – 3 650 гривень за 5 л;

Сіль – 1 050 гривень за 1,4 кг;

Оливки – 1 950 за 1,5 кг;

Сухий сніданок – 499 гривень;

Вино – 249 000 гривень.

АТБ

Хліб – 39,80 гривень.

Рис – 89,90 гривень за 1 кг.

Оливкова олія – 328, 90 гривень за 500 мл.

Сіль – 24, 50 гривень за 1 кг.

Оливки – 50,30 гривень за 270 г.

Сухий сніданок – 97,90 гривень за 350 г.

Вино – 310, 90.

Тобто, якщо підсумувати, то ми бачимо, що за один похід в магазин АТБ ви витратите 942 гривню та 20 копійок. А от покупки в мережі Goodwine вам обійдуться дещо дорожче, адже там ви можете витратити 256 706 гривень.

Чого очікувати від цін у новому році

Раніше ми вже писали про те, що пропозиція овочів та деяких фруктів стрімко збільшилася в ІІІ кварталі 2023 року, що пояснюється надзвичайно сприятливими погодними умовами та нарощуванням обсягів виробництва в окремих регіонах.

Тобто, це не лише повністю компенсувало наслідки для овочівництва від руйнування Каховської ГЕС, а й зумовило рекордне зниження цін на овочі, навіть з урахуванням сезонності. У річному вимірі також подешевшали деякі фрукти, зокрема кавуни.

Зверніть увагу, що пропозиція інших видів продукції, зокрема зернових та олійних, також перевищила очікування. Все тому, що були логістичні та торговельні складнощі для експорту агропродукції. Останнє разом зі зниженням світових цін на продовольство зумовило зниження внутрішніх цін на продукцію в Україні, продовольчу сировину та корми, що використовуються в інших ланцюгах виробництва.

Також подешевшали крупи та борошно. Поглибилося падіння цін на соняшникову олію. Повільніше дорожчали молочні продукти, хліб та борошняні вироби. Більше про це читайте в нашому матеріалі.

Які продукти точно стануть дорожчі в листопаді

Також в коментарі для нашого сайту член економічного дискусійного клубу Олег Пендзин розповів, що точно подорожчають усі продукти з борщового набору, адже сезонний фактор, який стримував ріст цін, завершився.

Через похолодання також ускладниться і процес зберігання продуктів та їх утримання, що теж має вплив на ціноутворення. Більше – тут.

Раніше сайт Pro Гроші вже писав про новий зерновий коридор, який запускає Україна. Також ми розповідали вам про те, скільки тонн пшениці зможе експортувати Україна найближчого року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.