Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Блокування "по колу": як клієнтів ПриватБанку можуть залишити без грошей

Клієнту ПриватБанку тричі поспіль блокували платіжну картку, хоча лише раз це було пов’язано з шахрайськими діями

Фото: Pexels, veles.in.ua. Колаж: Pro Гроші

Клієнту ПриватБанку тричі блокували картку за кілька днів

Фото: Pexels, veles.in.ua. Колаж: Pro Гроші

З картками ПриватБанку періодично трапляються проблеми. Наприклад, система може кілька разів підряд блокувати доступ власнику, якому потім доводиться чекати позитивного рішення фінустанови про зняття обмежень.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач розповів про ситуацію, коли його карту тричі блокували, причому два рази – без видимої причини. Перший випадок був обґрунтований: служба підтримки зауважила, що шахраї намагалися вчинити протиправні дії з особистими коштами чоловіка.

Після кількох днів очікування він написав скаргу на представників ПриватБанку, які обіцяли в найкоротші терміни зв’язатися і розблокувати картку. Лише після цього вдалося розв'язати проблему, але вона була першою в низці повторюваних ситуацій.

"Того ж дня при спробі переказу банк знову обмежив мені доступ. Співробітник вдруге зняв блокування, вирішивши, що система безпеки знову спрацювала через шахраїв. Мені вдалося зробити переказ, але довелося фотографуватися на сайті ПриватБанку", – зауважив клієнт.

Чомусь наступне відправлення особистих грошей теж не працювало без надання персонального фото. Але чоловік поспішив і не дочекався, поки світлину опрацюють на сайті. Як результат – карту знову заблокували.

І протягом чотирьох днів після цього проблему ніхто не вирішив. Працівники фінустанови не виходять на зв'язок, аби допомогти зі зняттям обмеження. А в чаті підтримки клієнту сказали чекати дзвінка від банку.

За чим потрібно слідкувати клієнтам ПриватБанку

Надзвичайно важливо знати, що персональні дані в банку правильні, щоб одного разу не стикнутися з проблемами переказу коштів. Наприклад, трапляються ситуації некоректної транслітерації прізвища, імені чи по батькові. Така історія сталася з користувачем під ніком vitaldes, який випадково дізнався про помилку.

ПриватБанк для розв'язання проблеми почав вимагати фото закордонного паспорта. А цифрові документи в "Дії" чомусь не підійшли. Як варіант – необхідно актуалізувати персональну інформацію, зробивши знімки оригіналів документів.

Як швидко отримати міжнародний переказ

Українцям дозволили користуватися сервісом ZEN.com та отримувати кошти з-за кордону через систему міжнародних грошових переказів PrivatMoney. Потрібно вчинити такі дії:

  • завантажити й встановити додаток ZEN.com на мобільний телефон;
  • зареєструватися;
  • вибрати валюту (євро чи долари);
  • ввести реквізити одержувача (номер карти чи IBAN-рахунок);
  • встановити тип переказу – PrivatMoney та підтвердити операцію.

До 18 жовтня банк не братиме комісію за транзакції, тож всі перекази будуть безплатними.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що збій у Приват24 може залишити клієнтів з кредитами та розповідав, на що слід звернути увагу. Також ми повідомляли, які проблеми бувають у підприємців при розірванні договору з ПриватБанком.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.