Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Збій у Приват24 може залишити клієнтів з кредитами – на що слід звернути увагу

Баланс на картці ПриватБанку опинився в мінусі, коли власник рахунку зняв нібито власні кошти

Фото: ПриватБанк, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку знів гроші з картки та опинився в овердрафті

Фото: ПриватБанк, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку виявив на картці зайві кошти, які не належали йому. Але оператор служби підтримки запевнив, що через збій сума не відображалася раніше, а тепер з’явилася. Після зняття цих грошей баланс перейшов у мінус при нульовому кредитному ліміті.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком JhonSnow, розповів, що одного дня побачив більшу суму на рахунку, ніж було. Він одразу зателефонував у техпідтримку для уточнення, чиї це гроші, подумавши, що хтось помилково здійснив переказ або це взагалі фінанси ПриватБанку.

Співробітник запевнив, що в мобільному додатку стався збій, який заблокував відображення суми на балансі. Тобто вона належала клієнту, але він про це не знав.

"Згодом я зняв гроші з картки, а наступного дня виявив цю ж суму, але вже в мінусі. Банк грамотним шляхом і невеликими маніпуляціями вганяє людей у кредит, при цьому мій ліміт становить нуль гривень, і завжди так було. Я ніколи не користувався кредитними грошима", – розповів чоловік.

Під час другої розмови з оператором він не отримав відповіді, як це могло статися і що робити далі. Працівник установи не допоміг виправити ситуацію, аргументуючи, що подібне трапляється часто. Наявність записаної телефонної розмови, де чітко чути слова оператора, не подіяла як поштовх для скасування овердрафту, тож тепер українець повинен виплачувати кредитне зобов’язання.

Без кредиту через прописку

Раніше ми розповідали, що клієнтці ПриватБанку відмовили у наданні позики за державною програмою "Доступні кредити 5-7-9%". В якості причині менеджер у відділені назвав місце реєстрації фізичної особи – жінка родом з Луганської області. Але вона проживає в Івано-Франківську, має статус ВПО і планувала взяти кредит на розвиток підприємства.

Державна програма фінансової підтримки розповсюджується на бізнес, який не може повноцінно покривати кредитне навантаження. Серед переваг користування:

  • знижена відсоткова ставка;
  • фінансування обігового капіталу;
  • інвестування в розвиток;
  • зручний графік погашення кредиту.

Клієнтка шокована ситуацією, що державний банк обмежує право громадянина України в доступі до державних програм. Адже це блокує можливості розвитку бізнесу, створення нових робочих місць, підтримку економіки тощо.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у Приват24 запустили важливу функцію та розповідав, що доступно українцям. Також ми повідомляли, що українцям можуть помилково заблокувати рахунки в ПриватБанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.