Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

50 тисяч українців отримають грошову допомогу – хто може розраховувати

На сьогодні вже понад 10 млн подали заявки, а тому їхній збір тимчасово припинили

Колаж: Pro Гроші

Пріоритетними є вразливі групи людей

Колаж: Pro Гроші

Мінсоцполітики в рамках укладеного Меморандуму з норвезькою Радою у справах біженців передало список заяв, щоб виплатити грошову допомогу 50 тисячам українцям. Це ті люди, які подали заявку на платформі "єДопомога".

Про це повідомила пресслужба відомства.

За запитом міжнародної організації до списку включені заяви людей, які зареєстровані на тимчасово окупованих територіях. Це вже другий список, який надали норвезькій Раді у справах біженців.

"Після передачі списків на виплату міжнародні організації проводять додаткову перевірку щодо дедублікації виплат. Рішення приймають міжнародні організації. Пріоритетними є вразливі групи людей, зокрема внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю, пенсіонери, одинокі батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім'ї", — зазначили в Міністерстві.

На сьогодні українці подали понад 10 млн заявок. Через це збір заявок тимчасово припинили на платформі "єДопомога" для їх передачі за запитом в міжнародні організації.

Що робити у випадку затримки виплат для ВПО

Раніше ми писали, що допомога від держави для переселенців нараховується тричі на місяць. Саму виплату кожна людина може отримати один раз на місяць.

Йдеться про щомісячну держдопомогу на проживання ВПО в розмірі:

  • 3 тис. грн – для осіб з інвалідністю та дітей;
  • 2 тис. грн – для усіх інших.

Виплати ВПО нараховуються тричі на місяць:

  • 3-го числа;
  • 12-го числа;
  • 23-го числа.

Однак отримати ви кошти можете лише один раз на місяць.

Коли є затримки із виплатами й кошти не надходять понад місяць, то це може бути пов’язано з технічними проблемами.

Ви повинні звернутися до органу соціального захисту за місцем свого фактичного перебування. Там можна буде з’ясувати причину затримки.

Перевірки переселенців

Крім того, органи соцслужби почали проводити вибіркові перевірки місця проживання ВПО.

"Під час проведення такої перевірки, у разі відсутності внутрішньо переміщеної особи за фактичним місцем проживання/перебування, посадова особа територіального органу Нацсоцслужби робить відповідний запис в акті й залишає внутрішньо переміщеній особі повідомлення про необхідність протягом 10 календарних днів прибути до органу соціального захисту населення за місцем перебування на обліку для проходження ідентифікації", – пояснили у Мінсоцполітики.

У разі, коли переселенці протягом 10 календарних днів не прибули до органу соціального захисту населення, орган соціального захисту населення приймає рішення про припинення надання допомоги на проживання з наступного місяця.

Раніше ми писали, що деякі ВПО можуть отримати додаткові 3000 грн допомоги. Також ми розповідали, що ВПО можуть втратити державні виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.