Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Для ВПО продовжили терміни подачі заявки на один із видів виплат – кого стосується

Деякі з переселенців зможуть отримати цей вид допомоги навіть без особистого звернення

Колаж: Pro Гроші

ВПО можуть оформити виплати до 1 грудня

Колаж: Pro Гроші

Для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) продовжили строк подання повторних заяв на отримання допомоги, якщо такі заяви подавалися через портал "Дія" до 30 квітня 2022 року та допомога не була отримана.

Про це повідомили у пресслужбі Мінсоцполітики.

Так, переселенці зможуть подати повторні заяви до 1 грудня.

Мінцифри cформовано переліки таких внутрішньо переміщених осіб, та за наявності у цих переліках всієї необхідної інформації для призначення і виплати допомоги ВПО, орган соціального захисту населення забезпечує призначення такої допомоги за відповідний період без особистого звернення особи.

Якщо у переліках відсутня необхідна інформація або вона некоректно викладена, орган соціального захисту населення за наявності засобів зв’язку інформує ВПО про необхідність надання такої інформації для призначення допомоги за відповідні періоди.

У разі не включення інформації про особу до переліку така особа додатково подає інформацію, збережену на носіях, що підтверджує факт подання заяви засобами порталу "Дія".

Перевірки переселенців

Крім того, органи соцслужби почали проводити вибіркові перевірки місця проживання ВПО.

"Під час проведення такої перевірки, у разі відсутності внутрішньо переміщеної особи за фактичним місцем проживання/перебування, посадова особа територіального органу Нацсоцслужби робить відповідний запис в акті і залишає внутрішньо переміщеній особі повідомлення про необхідність протягом 10 календарних днів прибути до органу соціального захисту населення за місцем перебування на обліку для проходження ідентифікації", – пояснили у Мінсоцполітики.

У разі, коли переселенці протягом 10 календарних днів не прибули до органу соціального захисту населення, орган соціального захисту населення приймає рішення про припинення надання допомоги на проживання з наступного місяця.

Що робити у випадку затримки виплат для ВПО

Допомога від держави для переселенців нараховується тричі на місяць. Саму виплату кожна людина може отримати один раз на місяць.

Йдеться про щомісячну держдопомогу на проживання ВПО в розмірі:

  • 3 тис. грн – для осіб з інвалідністю та дітей;
  • 2 тис. грн – для усіх інших.

Виплати ВПО нараховуються тричі на місяць:

  • 3-го числа;
  • 12-го числа;
  • 23-го числа.

Однак отримати ви кошти можете лише один раз на місяць.

Коли є затримки із виплатами й кошти не надходять понад місяць, то це може бути пов’язано з технічними проблемами.

Ви повинні звернутися до органу соціального захисту за місцем свого фактичного перебування. Там можна буде з’ясувати причину затримки.

Раніше ми писали, що деякі ВПО можуть отримати додаткові 3000 грн допомоги. Також ми розповідали, що ВПО можуть втратити державні виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.