Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

єДопомога призупинила збір заявок: які виплати більше не можна отримати

Українці подали уже понад 10 мільйонів заявок на отримання допомоги від міжнародних організацій

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні обмежили прийом заявок на один із видів виплат

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Збір заявок на виплати через платформу єДопомога тимчасово припиняється. Це потрібно для детального їх опрацювання та передачі за запитом до міжнародних організацій для подальшої виплати.

Про це повідомили у Мінсоцполітики.

Зазначається, що українці подали уже понад 10 мільйонів заявок. Після підтвердження готовності фінансової підтримки зі сторони міжнародних організацій, приймання заявок обіцяють відновити.

Для заявників, які допустили помилку у раніше поданих заявках, залишається можливість переподати заяву через платформу єДопомога. Для цього потрібно натиснути "Перевірити статус заявки", заповнити персональні дані та перевірити статус — за потреби натиснути "Відізвати та подати нову заявку".

У Мінсоцполітики нагадали, що рішення про надання допомоги відповідній категорії населення та сум виплат приймають міжнародні організації. В першу чергу на допомогу можуть розраховувати найнезахищеніші верстви населення:

  • особи з інвалідністю,
  • пенсіонери,
  • одинокі матері або батьки,
  • багатодітні сім’ї,
  • отримувачі допомоги малозабезпеченим сім’ям зокрема з-поміж переселенців.

Зі свого боку міністерство проводить верифікацію даних заявника, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дозволяє отримувати перевірену інформацію про особу.

Зазначимо, що через платформу єДопомога можна отримати три види допомоги:

  • грошова допомога від держави (єДопомога державна);
  • отримання та надання волонтерської допомоги (єДопомога волонтерська);
  • виплати від міжнародних організацій (єДопомога міжнародна).

На платформі можна дізнатися, як отримати гроші від держави, залишити заявку на допомогу або запропонувати підтримати інших у забезпеченні продуктами харчування, одягом, ліками тощо.

Раніше ми писали, що українці можуть отримати допомогу від Агентства ООН у справах біженців. Виплати у розмірі 2200 надходитимуть протягом трьох місяців.

Також сайт Pro Гроші повідомляв, що в Україні з 1 жовтня запрацює Єдина інформаційна система соціальної сфери. Це дозволить централізувати призначення, нарахування та виплати для ВПО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.