Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нумізмати будуть у захваті? В Україні продають набір унікальних монет за 200 000 гривень

Колекціонери дуже цінують унікальні екземпляри монет та готові платити великі гроші, щоб поповнити свою колекцію

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні продають три монети за 200 тисяч гривень

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Унікальні екземпляри монет дуже ціняться серед нумізматів. Рідкісні монети знайти важко, однак вони все частіше стали з'являтися на аукціонах.

Одні з таких ексклюзивних монет можна побачити на аукціоні Violity.

В чому особливість монет

Колекціонери можуть поповнити свою колекцію набором монет номіналом 25 копійок, вони були виготовлені у 1992 році. В наборі знаходяться три монети й всі вони викарбувані з різних матеріалів, а саме:

  • з алюмінію;
  • з міді;
  • зі срібла.

Продавець зазначив, що монети не піддавалися реставрації, на фото можна побачити, що стан монет не дуже задовільний, є подряпини та потертості. Це природні дефекти, тому що монети знаходилися в обігу.

Скрин: Violity
Скрин: Violity

Скрин: Violity

Скрин: Violity

Продають такий набір монет за 200 000 гривень, торги проходять в умовах аукціону. За лотом слідкують 20 осіб, а торги закінчаться 15 січня, тому можливо, що ціна може зрости.

Які ще особливості можуть бути в монетах такого номіналу

Різновид монет – 5.1 ДАг вважається дуже цінним серед нумізматів. Зазвичай монети з таким штампом можуть дуже дорого продавати. Особливостями такого різновиду є:

  • середній зуб тризубця округлий, товстий;
  • знизу хвостик букви Ї торкається букви Н;
  • гроно №2 у формі тупокутного трикутника;
  • гурт гладкий, без насічки.

Монета за 15 тисяч гривень

В Україні продавали монету номіналом 1 гривня 2005 року випуску за 15 000 гривень. Вона унікальна тим, що її зворотний бік (реверс) повернений до лицьової сторони (аверсу) на 180 градусів. Колекціонери готові платити чималі гроші, щоб поповнити свою колекцію монетами з таким дефектом.

Монета за 35 тисяч гривень

Монету номіналом 1 копійка 2010 року випуску продавали за 35 000 гривень. Особливість монети в тому, що вона виготовлена зі срібла. Зазвичай для інших монет такого номіналу використовувалася нержавіюча сталь. Діаметр копійки – 16 мм, а вага становить – 2,28-2,3 г, тоді як вага аналогів – 1,5 г.

Монети 2010 року випуску рідко можуть зацікавити колекціонерів, однак є монети з унікальними дефектами, повз які просто неможливо пройти.

Які дефекти найбільш цінуються серед колекціонерів

Різновид монет – 1АА+ є дуже цінним серед нумізматів, монети такого різновиду викарбувані не з аналогічного матеріалу, як інші монети подібного номіналу. Наприклад, монету номіналом 2 копійки викарбували не з нержавіючої сталі, а з міді. Монета з таким вагомим дефектом зараз може дуже дорого коштувати.

Раніше ми розповідали, що у світі випустили монету, яка присвячена Азовсталі. Також ми писали, що в Україні випустили нові монети з патріотичною символікою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.