Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні продали незвичайну монету за кругленьку суму – чому вона особлива (фото)

Копійчану монету цілком реально відшукати вдома і виручити за неї більше 10 тисяч гривень

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Копійчану монету в Україні продали за 12 тисяч гривень

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні продали доволі унікальну монету номіналом в 1 копійку. Колекціонер отримав за неї 12 тисяч гривень.

Коштовна монета була виставлена на аукціон на сайті Violity.

Чому монета особлива

Вся справа у матеріалі — копійка 2008 року випуску виготовлена з немагнітної сталі, тоді як для карбування більшості монет використовувалася магнітна сталь. Крім того, стан монети відмінний.

Продавець також розповів, що монета не зазнавала реставрацій. А за інформацією фахівців ресурсу "Монети-ягідки", ця копійка має світло-сірий колір і не притягується магнітом.

"Вона цінується серед нумізматів", – додали спеціалісти.

Які ще монети цінуються серед нумізматів

Якщо говорити про копійчані монети, то копійки 2008 року не вважаються цінними, адже їх тираж складає 220 мільйонів екземплярів.

Найбільше нумізматів цікавлять копійчана монета 1992 року випуску, різновиду 1.11АЕ. На ній зображені великі ягоди та округла верхівка правого верхнього листка.

Непогані кошти можна виручити за монети 1994 року випуску. Їх карбували із нержавіючої сталі, але вони не були в обігу – тираж виявився маленький, тому ціни на них високі.

Монета за 35 тисяч гривень

Монета номіналом 1 копійка була виготовлена у 2010 році, особливість монети в тому, що вона виготовлена зі срібла, у той час, як для інших монет такого номіналу використовувалася нержавіюча сталь. Монета не піддавалася реставрації, а стан монети дуже задовільний, враховуючи те, що вона знаходилася в обігу.

Продавець встановив фіксовану ціну – 35 000 гривень. Копійки, які були виготовлені у 2010 році, зазвичай не становлять особливого інтересу для нумізматів, якщо в монеті немає нічого цікавого.

Раніше ми розповідали, які монети з'явилися в Україні під час війни. Також ми писали, які зміни запровадить НБУ з 1 січня щодо паперових купюр.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.