Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям презентували нові монети з патріотичною символікою: де їх шукати

У банку зазначають, що нові монети відображають героїчне протистояння українського народу армії загарбника.

Фото: Ощадбанк. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк випустив ексклюзивні монети з патріотичною символікою

Фото: Ощадбанк. Колаж: Pro Гроші

В Ощадбанку з'явилися лімітована серія "Патріотичних монет" номіналом у два долари. Усього таких монет п'ять, придбати їх можна у відділеннях фінансової установи.

Про це повідомляє пресслужба банку.

Зазначається, що на кожній монеті – моменти боротьби українців із російськими окупантами, закарбовані з 24 лютого. Це монети:

  • "Русскій воєнний корабль, іді…";
  • "Чорнобаївка – південний щит України";
  • "Тракторні війська України;
  • "Україна в моєму серці";
  • "Все буде паляниця!".

Дизайн монет розробили майстри монетного двору на основі матеріалів, наданих державним банком. Ціна за одну монету коливається від 4,9 до 5,1 тис. грн.

Нові правила для власників карток

Нещодавно стало відомо, що Ощадбанк не буде блокувати платіжні карти клієнтів, термін дії яких вже минув або скоро закінчиться. Вони будуть автоматично пролонговані до кінця травня 2023 року.

Тому клієнтам можна не поспішати до банку для отримання нової картки.

"Незабаром закінчується термін дії вашої картки від Ощада? Не хвилюйтеся, ми про все подбали. Вашу картку буде автоматично пролонговано до 31 травня 2023 року", – йдеться у заяві банку.

В Ощадбанку також додали, що у карток з продовженим терміном дії буде той самий функціонал, що й у нових. Тобто, з ними можна буде виконувати ті самі операції, що й до завершення терміну дії картки.

Монета за 17 тисяч гривень

За таку ціну можна придбати 10 копійок 1992 року виробництва. Подібний номінал досить популярний в Україні, хоч його рік виготовлення – це період, коли над монетами періодично проводили експерименти з дизайном.

Копійки того часу карбувалися на Луганському верстатобудівному заводі, але для виробництва використовували англійські інструменти. До Англії помилково відправили ескізи з дефектами, тож британці виготовили пуансони зі зворотним ефектом. Він стосується реверсу і зображення тризуба.

Всі браковані копійки з часом мали бути вилучені з обігу і переплавлені, але інколи такі англійські десятикопійкові екземпляри зустрічаються на аукціонах, хоч і дуже рідко.

Раніше ми розповідали, що НБУ ввів в обіг нові пам'ятні монети, присвячені коту та університету. Також ми писали, де в Україні можна здати монети.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.